EDVARD-PRIS TIL KARI BREMNES

OSLO: Kari Bremnes mottok TONOs Edvard-pris under sin jubileumskonsert i Operaen 29. juli. Hun fikk prisen for tekstene på platen Ly.

 / 30/07/2010 /

En ekte sangpoet

− Det er en vanvittig flott ting å få. Jeg må si jeg er lykkelig for det, sa Bremnes til NRK om å få Edvard-prisen i klassen for tekst til musikk.

Prisen ble delt ut av tidligere Edvard-prisvinner Anne Grete Preus.

− Jeg har visst lenge at du er fantastisk allerede, sa Preus da hun overrakte prisen, med referanse til Kari Bremnes’ egen sang og kommende samleplate.

− Som alle her vet, du er en ekte sangpoet, avsluttet Preus til øredøvende jubel fra en fullsatt Opera.

Edvard-prisen består av  Bruno Oldanis unike trofè, diplom og kr. 50.000.

Juryens begrunnelse

LY

LY

 Årets jury har bestått av Rolf Wallin, Maja S. K. Ratkje, Tore Hansen, Dag Krogsvold, Ingrid Kindem og Synne Skouen (juryleder).

Edvard-prisene deles ut sommeren og høsten 2010. Nils Petter Molvær mottok prisen i åpen klasse under Molde jazzfestival.

Edvard-prisen

Edvard-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO tildeler opphavsmenn og -kvinner for fremragende musikkverk. Prisen gis til opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet.

Med prisen ønsker TONO å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere og øke folks forståelse og kjennskap til nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år. Det legges også vekt på opphavsmannens øvrige produksjon.

TONO er komponistenes, tekstforfatternes og musikkforleggernes organisasjon.

Mediehenvendelser

Kristin ReitanManagement, Kirkelig KulturverkstedMobil: 94 20 78 06Epost: kristin.reitan@kkv.no

Jan Richard KjelstrupKommunikasjonssjef, TONOMobil: 99 24 86 87Epost: jrk@tono.no