EDVARD-PRIS TIL NILS PETTER MOLVÆR

MOLDE: Nils Petter Molvær mottok TONOs Edvard-pris under NRKs sending Moldejazz i 50 år, fredag 23. juli. Molvær fikk prisen i Åpen klasse for albumet Hamada.

 / 23/07/2010 /

− Jeg setter stor pris på å få prisen og ser på det som en stor ære  fordi det er så mange musikere som fortjener prisen, sier Nils Petter Molvær i en kommentar.

Molvær er årets “artist in residence” på Moldejazz og fredagens tv-sendte konsert var den femte av hans i alt seks konserter på festivalen.

Prisen består av  Bruno Oldanis unike trofè, diplom og kr. 50.000.

Prisen ble delt ut av NRKs Knut Borge og Edvard-juryens Ingrid Kindem.

Hamada

Årets jury har bestått av Rolf Wallin, Maja S. K. Ratkje, Tore Hansen, Dag Krogsvold, Ingrid Kindem og Synne Skouen (juryleder).

Edvard-prisen i klassene for samtidsmusikk, tekst til musikk og populærmusikk deles ut utover sommeren og høsten.

Edvard-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO tildeler opphavsmenn og -kvinner for fremragende musikkverk. Prisen gis til opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet.

Med prisen ønsker TONO å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere og øke folks forståelse og kjennskap til nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år. Det legges også vekt på opphavsmannens øvrige produksjon.

TONO er komponistenes, tekstforfatternes og musikkforleggernes organisasjon.

Kjell Kalleklev ManagementMobil: 91103280Epost: kjell@kalleklev.no

Jan Richard KjelstrupKommunikasjonssjef, TONOMobil: 99 24 86 87Epost: jrk@tono.no