EDVARD-pris til Sunniva Lindgård og Andrew Murray

EDVARD-prisen i kategorien Populær er tildelt Sunniva Lindgård og Andrew Murray. De mottar prisen for musikken på Sassy 009-albumet Heart Ego.

 / 15/11/2022 /

Tirsdag 15. november kunngjorde TONO at Sunniva Lindgård og Andrew Murray er tildelt EDVARD-prisen 2022 i kategorien Pupulær for musikken på albuet Heart Ego. Albumet er utgitt under Lindgårds artistnavn Sassy 009.

– Heart Ego er en egenartet, fremoverlent og ekte kul pop-odyssé, en sjelden vare i Norge, skriver juryen om utgivelsen i sin begrunnelse.

Utdelt siden 1998

EDVARD-prisen har vært delt ut årlig av TONO siden 1998, og deles ut i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år. Det er en høyt kvalifisert fagjury som utpeker vinnerne.– Med EDVARD-prisen løfter vi frem noe av den flotteste musikken som ble skapt det foregående året. Hensikten er både å hedre og takke enkeltopphavere, men også å skape oppmerksomhet omkring det viktige arbeidet komponister, sangtekstforfattere og låtskrivere gjør, sier kommunikasjonsdirektør i TONO, Willy Martinsen.

Juryens begrunnelser

«Med utgivelsen Heart Ego tar Sunniva Lindgård, kjent under artistnavnet Sassy 009, og produsent Andrew Murray, oss med på en reise gjennom et drømmende og oppdatert elektro-landskap. En analog og smått overstyrt stemning balanseres med skarpe detaljer og overraskelser som for eksempel en gitarsolo à la Van Halen. Utgivelsen vokser seg større og mer kompleks for hver gjennomlytting. Hver låt har en egen stemning og tilstedeværelse. Den distinkte produksjonen, ofte med rå basslinjer, kler Lindgårds stemme. Vokalen er luftig, men like fullt tydelig. Låtene vitner om dyp lengsel og søken – ofte etter et kjærlighetsobjekt. Heart Ego er en egenartet, fremoverlent og ekte kul pop-odyssé, en sjelden vare i Norge.»

Juryen for EDVARD-prisen 2021 har bestått Torgny Amdam (NOPA, juryleder), Samsaya Sharma (NOPA), Kristin Norderval (Norsk komponistforening), Martin Rane Bauck (Norsk komponistforening), Ole Børud, (Uavhengig), Sten Ove Toft (Uavhengig), Oda Svendsby (Musikkforleggerne) og Andrew Smith (Musikkforleggerne).