EDVARD-pris til tekstforfatterne i Ævestaden og Benedikt

TONO har tildelt EDVARD-prisen i kategorien Tekst til til tekstforfatterne i bandene Ævestaden og Benedikt for deres utgivelse Jag är sen igen. – Tematikken er eksistensiell, men vakkert pakket inn i hverdagsrealisme som gjør det hele til en nydelig og sterk språklig smeltedigel.

 / 02/10/2023 /

Tekstforfatterne i bandene Ævestaden og Benedikt, Levina Storåkern, Hans Olav Settem, Emilie Catrin Korsvold, Marit Othilie Thorvik og Eir Vatn Strøm, er tildelt TONOs EDVARD-pris i kategorien tekst for 2023. De mottar 50 000 kroner samt et trofe og et diplom utformet av kunstner og komponistkollega Magne Furuholmen.

Prisen ble utdelt under Ævestadens konsert på John Dee i Oslo, fredag kveld.

Juryens begrunnelse

Tekstforfatterne til disse verkene, som er kompilert i Ævestaden og Benedikts utgivelse Jag är sen igen, griper oss på en helt unik måte. Det forfattes på forskjellige språk der vi får servert en miks av norske dialekter og svensk. Tematikken er eksistensiell, men vakkert pakket inn i hverdagsrealisme som gjør det hele til en nydelig og sterk språklig smeltedigel. Vi gratulerer Levina Storåkern, Hans Olav Settem, Emilie Catrin Korsvold, Marit Othilie Thorvik og Eir Vatn Strøm med prisen for årets Tekst.

Utdelt siden 1998

EDVARD-prisen har vært delt ut årlig av TONO siden 1998, og deles ut i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år. Det er en høyt kvalifisert fagjury som utpeker vinnerne.

– TONO ønsker med EDVARD-prisen å hedre fremragende komponister, skape oppmerksomhet om nyskrevet norsk musikk, og å bidra til å øke forståelsen for hvor viktig arbeidet som gjøres av komponister, sangtekstforfattere og låtskrivere er, sier kommunikasjonsdirektør i TONO, Willy Martinsen.

Juryen for EDVARD-prisen 2023

Juryen har i 2023 bestått av Sten Ove Toft (uavhengig, juryleder), Agnes Hvizdalek (Norsk komponistforening), Alexander Austheim (NOPA), Andrew Smith (Musikkforleggerne), Martin Rane Bauck (Norsk komponistforening), Oda Svendsby (Musikkforleggerne), Ole Børud (uavhengig) og Samsaya Sharma (NOPA).

Om TONO
TONO ble stiftet i 1928 og er et non-profit samvirkeforetak som eies og styres av komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag, og som forvalter de økonomiske opphavsrettighetene i deres musikkverk. TONO gir tillatelse til bruk av beskyttet musikk på radio, TV, internett, konsert, kino m.m. mot betaling, og overfører hvert år sitt økonomiske resultat til rettighetshavere i musikk som har blitt fremført offentlig. TONO har mer enn 40 000 medlemmer, men arbeider også for millioner av opphavere og musikkforlag fra verden for øvrig. TONO gir musikkskapere et økonomisk grunnlag til å kunne skape ny musikk, og samler og forenkler lisensiering av beskyttet musikk overfor musikkbrukere. TONO omsatte i 2022 for 864,6 millioner kroner.

For mer informasjon:
Willy Martinsen, Kommunikasjonsdirektør i TONO, willy.martinsen@tono.no; Tlf. +47 909 65 254.