Podkast

Eksportsuksessen Peder Elias topper asiatiske hitlister

Hundrevis av millioner av streams og kåret til årets popartist i Sør-Korea. Peder Elias er en eksportsuksess av de store. Hør ham snakke om Asia-eventyret i Musikkskaperne.

 / 07/12/2023 /

For en måned siden trykket Aftenposten overskriften «Peder Elias topper kinesisk hitliste foran Taylor Swift og The Beatles».

I fjor ble han kåret til Årets Popartist av en av de store koreanske strømmetjenester. I april fikk han dessuten Spellemannprisen for Årets internasjonale suksess.

Peder Elias Eriksrud Kjørholt, som er hans fulle navn, har enorm suksess i Asia. Sør-Koreansk fans har trykket ham til sitt bryst i flere år, og interessen vokser raskt i andre deler av Øst-Asia også, som Kina og Taiwan.

Hvordan har han og plateselskapet jobbet for å oppnå dette? Hvorfor har Norge fortsatt ikke fått øynene skikkelig opp for ham? Og hvorfor flytter han ikke like gjerne til Korea?

Popsensasjonen er gjest i Musikkskaperne og forteller om asiatisk musikkbransje, fankultur, det strategisk arbeid sammen med Sony Music og låtskriving.

Episoden er ute overalt der du hører podkast.