‘- En stor ære

Tekstforfatter- og Komponistkategoriene er Spellemanns «TONO-priser». I år var det Frida Ånnevik og Lars Petter Hagen som kunne ta med hver sin harpe hjem.

 / 24/01/2014 /

TONO består nå av rundt regnet 25 000 komponister, tekstforfattere og musikkforlag. Spellemanns Komponist- og Tekstforfatterpriser retter oppmerksomheten mot det arbeidet disse gjør gjennom å løfte frem noen ledestjerner. Og kanskje kan dette være til inspirasjon for resten av oss.  De nominerte til Tekstforfatterprisen på Spellemann var Erlend Ropstad for «Hva om det ikke er sånn som du tror at det er «, Lars Vaular for «1001 Hjem», Ole Paus for «Avslutningen», Stein Torleif Bjella for «Heim for å døy» og ikke minst Frida Ånnevik: 

29-åringen fra Hamar har vunnet priser før også. I 2009 fikk hun Grappas debutantpris, og Tekstforfatterfondets debutantpris året etter. Hun var Spellemannsprisnominert i 2010 for albumet «Synlige hjerteslag» i kategoriene Vise og Nykommer. I år var hun nominert i Vise- og Tekstforfatterkategoriene.  

  39-åringen Lars Petter Hagen er en markant skikkelse i norsk musikkliv. Han er komponist, medlem av Norsk Komponistforening og har skrevet verk som har blitt fremført på prestisjetunge festivaler som  Donaueschinger Musiktage, Maerzmusik, Eclat og Gaudeamus Music Week, av ensembles som Ensemble Modern, SWR Sinfonieorchester Baden- Baden, Neue Vocalsolisten Stuttgart og ikke minst Oslo Filharmoniske Orkester.  Han har skrevet bade vokal- og instrumentalmusikk, men også laget lydinstallasjoner og musikk for scene og film.  Han fikk Arne Nordheims Komponistpris i 2003, utdelt av Kulturdepartementet, og i 2004 vant han TONOs Edvardpris i kategorien Samtidsmusikk. Han sitter i dag i juryen for dette, og er også direktør for Ultimafestivalen.

I 2013 utga han to album: Et samarbeid med den elektroniske musikk-produsenten  Pantha du Prince og i august kom innspillingen han skulle få en spellemannspris for sist helg. Der var Hagens verk fremført av Oslo Filharmoniske Orkester, Rolf Gupta og Gjermund Larsen.

De øvrige nominerte i komponistkategorien på Spellemann var Jenny Hval for «Innocence in Kinky», Kringkastningsorkesteret/Magnus Loddgard/Thomas Kjekstad/Sverre Riise/Marius Hesby/Thomas Rimul for «Fierce Kentucky Mothers of Doom, Moddi for «Kæm va du?» og Moddi for «Set The House On Fire».