– En uslitelig glede

Anne Grete Preus har tilbakelagt nesten 50 år som sangdikter. Lidenskapen oppstod i det øyeblikket hun første gang fikk en gitar i hendene. – Fra jeg kunne spille to akkorder, har jeg skrevet sanger. Det er en glede som er uslitelig.

 / 10/05/2019 /
– Jeg var helt overveldet da jeg oppdaget at det var noen som så omsorgsfullt passet på at jeg skulle få mitt, forteller Anne Grete Preus om sitt første møte med TONO. Foto: Stian Andersen.

Fra viseklubber i Lillestrøm på 70-tallet, via rockebandene Veslefrikk og Can Can, til en omfattende solo-karriere – Anne Grete Preus har levd hele sitt liv som musiker, komponist og sangtekstforfatter. Et liv som har bydd på både utfordringer og usikkerhet.

– TONO er i det minste litt forutsigbart. Man vet at det kommer noen penger inn på konto. Jeg var helt overveldet da jeg oppdaget at det var noen som så omsorgsfullt passet på at jeg skulle få mitt. Jeg tror dessuten at det har en stor følelsesmessig verdi. Å få en kompensasjon for det arbeidet man gjør, betyr at man blir tatt på alvor.

Det er ikke bare-bare å satse på å bli artist, mener hun. TONO er med på å gjøre det mulig for de unge talentene å tørre å ta det steget det er å bli sangdikter.

– Lidenskapen jeg kjente på da jeg fikk min første gitar, den lever fortsatt. Gleden over å få til en sang er så stor.

Hør Anne Grete Preus’ seneste låt «Alt det som skinner» her.