Musikk i kundelokaler

Hva er forskjellen på TONO og Gramo

31/01/2023

TONO og Gramo forvalter ulike musikkrettigheter. TONO representerer låtskrivere, komponister, tekstforfattere og musikkforlag, og forvalter de økonomiske rettighetene knyttet til deres verk. Med verk mener vil selve sangen, uansett hvordan den fremføres eller spilles av. Gramo på sin side, representerer musikerne, artistene og plateselskapene, og forvalter de økonomiske rettighetene knyttet til innspillinger av musikk.

Det er ikke bakgrunnsmusikk i butikken, men vi spiller musikk når vi demonstrerer høyttalere og stereoanlegg. Må vi ha TONO-avtale?

30/01/2023

Ja, all offentlig bruk av musikk krever avtale med TONO. Dette gjelder uavhengig av hvordan musikken spilles og mengden musikk som brukes. Du kan se prisinformasjon og tegne avtale her på tono.no.

Hvilke tjenester/medium kan en bedrift eller organisasjon bruke til å spille musikk for kunder eller gjester?

TONO-avtalen gir kundene full frihet til å spille hva de vil – radio, strømmetjenester, TV, CDer og så videre. Vurderer tjenesten å gå til innkjøp av en strømmetjeneste for bedrifter anbefaler vi å undersøke at tjenesten faktisk lar bedriften spille hva den vil, også den kjente musikken man for eksempel hører på radio fra la […]

Kan en bedrift bruke et privat strømmeabonnement til å spille musikk for kunder eller gjester?

Nei. Når du tegner et privat abonnement med en strømmetjeneste, aksepterer du en rekke avtalevilkår. Alle de store strømmetjenestene slår fast at tjenesten kun er til privat bruk. Det eksisterer egne strømmetjenester for bedrifter som vil spille bakgrunnsmusikk. Dette er ikke rettigheter TONO forvalter og bruk av strømmetjenester reguleres ikke av oss.

Hvem skal betale TONO-vederlag?

Den som er ansvarlig for musikkfremføringen må innhente tillatelse fra TONO på forhånd og betale vederlag for denne. Dette gjelder ved fremføring av både norsk og utenlandsk musikk, og uansett om musikken fremføres live eller innspilt. Ansvarlig er den personen, bedriften eller organisasjonen som legger til rette for den offentlige tilgjengeliggjøringen av musikken. Dersom et […]

Må jeg ha en avtale med både TONO og Gramo?

26/01/2023

All bruk av musikk offentlig, både innspilt og levende, krever en avtale med TONO. Hvis du bruker innspilt musikk, som strømming, CD, radio, TV etc. trenger du også en avtale med Gramo. Besøk Gramos nettsider her.

Hva er forskjellen på TONO og Gramo?

TONO og Gramo forvalter ulike musikkrettigheter. TONO representerer låtskrivere, komponister, tekstforfattere og musikkforlag, og forvalter de økonomiske rettighetene knyttet til deres verk. Med verk mener vil selve sangen, uansett hvordan den fremføres eller spilles av. Gramo  representerer derimot musikerne, artistene og plateselskapene, og forvalter de økonomiske rettighetene knyttet til innspillinger av musikk.