– Fargerikt og variert

Et kaleidoskop er et optisk leketøy som lager varierende mønster og symmetrier ved hjelp av speil. Også er det et band fra Telemark. – Vi vil gjerne at musikken vår skal være fargerik og variert.

 / 14/06/2019 /

Et kaleidoskop er et optisk leketøy som lager varierende mønster og symmetrier ved hjelp av speil. Også er det et band fra Telemark. – Vi vil gjerne at musikken vår skal være fargerik og variert.

Foto øverst: Simen Omland

Navn: Audun Rørmark, Marie Skaadel, Sol Strøm, Martin Iversen, Cornelius Odegard Risberg, Jon Espelid og Anders Dønnestad.
Alder: Alle fyller eller har fylt 20 i år.
Aktuell med: «On the Low»
TONO-medlem siden: Noen siden 2013, de fleste 2018.

Hvem er Kaléidoscope og hvordan passer navnet på musikken?
Vi er et band bestående av syv personer fra rundt i Telemark. Vi er ulike både musikalsk og personlig, noe som gjør at musikken vår blir en miks av alt mulig. Navnet Kaléidoscope er vel mer eller mindre tilfeldig, men vi ønsker gjerne at musikken vår skal være fargerik og variert. Det kan forsåvidt sammenliknes med et kaleidoskop.

Hva er de musikalske bakgrunnene deres?
Vi gikk alle i samme klasse på musikklinja ved Skien videregående klasse, og har blant annet erfaring fra kulturskole, korps og ulike tv-produksjoner. Fire av oss gikk også sammen ett år på jazzlinja ved Sund Folkehøgskole. Ellers har vi bakgrunn fra pop, jazz, rock, folkemusikk og klassisk, i ulike sammenhenger og på ulike instrumenter.

Hvordan påvirker ulike stilarter lydbildet?
Vi har alle forskjellige referanser og inspirasjonskilder. Når vi samler oss for å lage musikk og spille sammen bærer det preg av det.

Dere oppstod som en ungdomsbedrift (Et bedriftsprogram og valgfag i videregående). Hvordan henger det sammen?
På videregående skole ville vi starte en ungdomsbedrift sammen, men ønsket hele tiden å lage noe som kanskje kunne vare etter vi var ferdige med faget. Vi har lenge likt å spille sammen, så da vi skulle starte en ungdomsbedrift, ble det naturlig for oss å danne et band. 

Kaléidoscope har syv medlemmer og startet som en ungdomsbedrift da medlemmene gikk på videregående skole sammen. Foto: Simen Omland.

Hvordan skriver dere musikk, jobber dere alle syv sammen eller hver for dere?
Det varierer. Iblant har én person en idé, så møtes vi og utvikler den videre sammen. Andre ganger kan én av oss allerede ha en ferdig låt. Vi skriver litt her og der, men arrangementene blir som regel fullført i fellesskap.

Byr det på utfordringer å være et så stort band, praktiske og kunstneriske?
Ja, spesielt praktiske. Vi pleier iblant å ha videomøter, som til tider er lite produktive. Ettersom vi ikke ser hverandre daglig lenger blir det like mye catching up som møtevirksomhet. På det kunstneriske området er vi overraskende samkjørte og har til nå ikke støtt på noen særlige utfordringer. 

Fortell om den siste singelen deres «On The Low»?
Låta er bygget på en idé av Audun og Cornelius, hvor Audun og Sol har laget tekst og melodi. Låta handler om usunn kjærlighet. Vi spilte den inn sommeren 2018 i Propeller Music Division sammen med produsent Herman Hassel. Den ble senere mikset av Mike Hartung og mastret av Propeller Mastring.

Hva jobber dere med nå? Hva bringer 2019 for dere?
I sommer skal vi spille på et par festivaler. Samtidig forbereder vi et kommende EP-slipp, noe som blir veldig spennende! 

Hva er karrierehøydepunktet deres så langt?
Da vi hadde vår egenarrangerte debut-konsert på Parkbiografen i Skien. 

Er det noe vi burde ha spurt dere om?
Når kommer EP-en deres? 

Og hva er svaret på det spørsmålet?
Den kommer til høsten en gang, og i mellomtiden kommer en ny singel.

Kaléidoscopes arrangerte sin egen debut-konsert på Parkbiografen in Skien. Til høsten kommer EPen deres. Foto: Simen Omland