Gratulerer til alle årets Spellemannsvinnere!

Sist lørdag feiret den norske musikknæringen noen av de som utmerket seg med spesielt flotte utgivelser i 2012. TONO gratulerer alle de nominerte, og ikke minst alle som kunne forlate Stavanger Konserthus med et trofe i hånden.

 / 25/03/2013 /

TONO stod bak to av prisene, Årets tekstforfatter og Årets komponist. I disse kategoriene vant henholdsvis Tønes og Eivind Buene, og det i konkurranse med andre sterke nominerte. Tønes uttalte til TONO etter tildelingen det var gjevere enn forventet å vinne tekstforfatterprisen. Han sa seg også villig til at vi kan få et intervju med ham ved en senere anledning. Da kan vi forhåpentligvis et lite innblikk i hva som gjør at han kan trylle frem den ene gode teksten etter den andre. Vi kommer tilbake til dette. Eivind Buene pekte på viktigheten av å trekke frem smale sjangre, og at slike gjør norsk musikk bredere. Ikke minst mener han at en bakgrunn fra samtidsmusikk og nisjer kan tilføre andre sjangre nye, kreative  innfallsvinkler og ny inspirasjon. Vi skal forsøke å få et intervju også med Buene etter hvert. Også denne mannen har ting å lære bort. Her er en oversikt over alle nominerte, samt vinnere i de ulike kategoriene.

Gabrielle «Mildt sagt» Frida Amundsen «September Blue» Moskus «Salmesykkel» Highasakite «All That Floats Will Rain»

Vinner: LidoLido «Pretty Girls & Grey Sweaters» Karin Krog Kaizers Orchestra

Vinner: Tønes «Sån av salve»

 

VINNER: Sirkus Eliassen & Ben Kinx «Æ vil bare dans»

Vinner: Karpe Diem «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden»

Death By Unga Bunga «The Kids Are Up To No Good» Last Heat «Last Heat» Motopsycho & Ståle Storløkken «The Death Defying Unicorn»

Vinner: Tommy Tokyo «And The Horse Came Riderless»

Vinner: Sidsel Endresen & Stian Westerhus «Didymoi Dreams»

 

Vinner: Nekromantheon «Rise, Vulcan Spectre»

Vinner: Ottar Kåsa «Ottar Kåsa»

 

Vinner: Peagsus «Forandringer»

Diverse Artister «Vi har den ære – En hyllest til Thorbjørn Egner» Rasmus & Verdens Beste Band «Gul Snø» Vinner: Christine Sandtorv «Stjerneteller – Gullamanter»

Ralph Van Raat/Håkon Austbø «Messiaen: Visions de l´amen/Debussy