Jean-Michel Jarre ny CISAC-president

Jean-Michel Jarre er valgt som president i CISAC, paraplyorganisasjonen til alle verdens «TONO-selskaper». Dermed blir han en samlende skikkelse og forkjemper for tre millioner låtskrivere, filmskapere og andre kunstnergruppers rettigheter og rammebetingelser verden over – deriblant de 23 000 norske låtskriverne som er tilknyttet TONO.

 / 05/07/2013 /

  TONO er også tilknyttet CISAC. – Jean-Michel Jarre nyter stor respekt som musiker og låtskriver både blant sine låtskriverkolleger verden over og hos det store publikum. Han er dessuten en reflektert, kunnskapsrik og engasjert mann som både forstår opphavsrett og de utfordringer skapende menneskers står overfor. Vi tror han vil virke samlende for CISACs medlemsorganisasjoner. Vi har også forventninger til at han kan tale musikkskapere og andre kunstnergruppers sak på en god måte både overfor myndigheter og opinionen i ulike land verden over, sier adm. dir i TONO, Cato Strøm. Jean-Michel Jarre uttrykker stor glede over, og i forbindelse med, utnevnelsen: – Det slo meg aldri da jeg begynte å lage musikk at jeg en dag ville bli leder for en organisasjon som dette. CISAC har et viktig oppdrag og det er en ære å få lov til å få gå inn rollen. Skapende menneskers rettigheter diskuteres over hele verden, og det er vår plikt å sikre at de har mulighet til å beholde kontrollen over, og ha rett til å få betalt for, deres kunst. Jeg er svært begeistret over å begynne på denne reisen sammen med resten av CISACs styre, våre vice presidents og alle våre talentfulle medlemmer. Generalforsamlingen valgte også fire personer til de nyutnevnte stillingene som «Vice President» i CISAC. Hensikten med de nyopprettede stillingene er å sikre representativitet fra ulike deler av verden. Stillingene vil bekles av henholdsvis den indiske musikkskaperen Javed Akhtar, musiker og låtskriver Angélique Kidjo fra Benin, den argentinske filmskaperen Marcelo Piñeyro, og skulptøren Ousmane Sow fra Senegal.

Cato Strøm, adm. dir i TONO, mob. 922 16 319, e-post: Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, mob. 909 65 254, e-post: