Kaffegrut og Nord-Norsk lys

Den Ultima-aktuelle og kritikerroste DJen og låtskriveren Charlotte Bendiks henter inspirasjonen til musikken sin hjemlige trakter. – Det er mye inspirasjon å hente fra å være i naturen, og i nord finnes det veldig mye veldig vakker natur og veldig mye vakkert lys.

 / 06/09/2019 /

Navn: Charlotte Bendiksen
Alder:
34
Aktuell med:
Hjemme Erotic / Bon-Sexy ute på Accidental JNR i dag!
TONO-medlem siden: 2015

Hvem er Charlotte Bendiks?
Hun liker hunder, Jacuzzi, å sykle, bålkos, å få napp, hummus, gratis wifi, Mezcal, mørke dager og netter, å snakke fort og å danse sakte, fun-puns, memes og mye mye mer…

Hva er den musikalske bakgrunnen din?
Som musikkelsker ble jeg i tenårene engasjert i festival- og arrangementsmiljøet i Tromsø. Jeg lærte mye om den elektroniske undergrunnsscenen av å jobbe med Insomniafestivalen og ble en ivrig platesamler og ettehvert DJ.

Hva fikk deg til å begynne å skrive musikk?
Etter å ha spilt plater og hørt på mye elektronisk musikk i noen år, foreslo noen gode venner for meg å prøve å lage egen musikk og presenterte meg for Reason og Ableton Live.

Hva var den første låta du noen gang skrev?
Lofoten var den første låten jeg lagde, den kom ut på min første EP på Love OD Communications i 2013.

– Jeg tenker at det å kjede seg alltid er bra for kreativiteten, noe som jeg synes det er vanskelig å lage rom for i en stadig travlere hverdag hvor vi alltid er tilknyttet flere digitale plattformer, sier Charlotte Bendiks. Foto: Jan Durina.

Hva inspirerer deg?
Inspirasjon kan komme i alle mulige former og situasjoner, det som bekymrer meg er at i vår nye hverdag så har vi ikke nok ledig tid til å virkelig la oss inspirere. Vi lever i en hverdag som krever at artister skal produsere mer og mer innhold for å være relevant.

Jeg tenker at det å kjede seg alltid er bra for kreativiteten, noe som jeg synes det er vanskelig å lage rom for i en stadig travlere hverdag hvor vi alltid er tilknyttet flere digitale plattformer.

Hvordan påvirker røttene dine i Tromsø og Nord-Norge musikken din?
Det er mye inspirasjon å hente fra å være i naturen, og i nord finnes det veldig mye veldig vakker natur og veldig mye vakkert lys.

Hvor begynner du på en låt? Med en rytme? En enkelt lyd?
En hver låt starter med en historie eller en opplevelse, som jeg forstår musikalsk etter å ha spådd i kaffegrut.

Har du utstyr eller verktøy som er uunnværlige i skriveprosessen?
Jeg liker veldig godt å ha et testpanel. Det vil si at jeg inviterer nære venner som kjenner meg og min musikk til å høre på skisser av låter jeg jobber med, deres tilbakemeldinger hjelper meg veldig på å ta avgjørelser for å gjøre ferdig en låt. Det største problemet jeg har med å gjøre ferdig en låt er selvtilliten, da er det veldig fint å få konstruktive tilbakemeldinger utenfra.
Diego Scaro er en god venn som ofte er involvert i prosessen, vi møtes gjerne for å spise nachos og høre på nye ideer sammen.

Du har tilbragt mye tid i Berlin. Hva er forskjellen på klubbmiljøene der og her hjemme?
Den største forskjellen som jeg merker er at i Berlin er de mer bevisste på den politiske delen av klubbkulturen. Det finnes flere arrangører og forum som jobber beinhardt for likestilling (dette inkluderer alle kjønn, etnisiteter og religioner) noe som jeg synes gjør klubbscenen mer mangfoldig og interessant. Og så har du vakre Görlitzer park hvor du kan høre trommesirkler hele sommeren.

Jeg vil utfordre publikum og spille musikk som jeg ikke spiller så ofte i Norge, sier Charlotte Bendiks om Ultima. Foto: Jan Durina.

Som House-komponist, jobber du med ny musikk hele tiden?
Jeg ville ikke kalt meg selv en «House-Komponist», lol. Jeg har alltid noe nytt jeg jobber med, men det blir ofte brudd på kontinuiteten i studio fordi jeg lever av å reise rundt å spille musikk.

Urfremfører du ofte ferske låter foran publikum under et DJ-sett?
Jeg tester gjerne ut nye låter i DJ-sett for å høre hvordan lydmiksen funker på store anlegg på klubb, og gjerne på flere forskjellige klubber og anlegg før jeg gjør meg ferdig med miksen og leverer videre for mastring.

Når kan vi vente oss en ny utgivelse?
I DAG!

Du spiller under Ultima Nights. Hvordan ser du på å være en del av en festival for samtidsmusikk? Hva legger du i samtidsbegrepet?
Jeg gleder meg veldig til å spille et litt lengre sett enn jeg vanligvis gjør (i Norge) under Ultima som er en festival for samtidsmusikk. Jeg vil utfordre publikum og spille musikk som jeg ikke spiller så ofte i Norge.

Hva kan publikum forvente?
En tålmodig progresjon i settet og mye musikk jeg ikke har spilt i Norge før.

Les mer om Ultima Nights der Charlotte Bendiks opptrer her.

Hva er karrierehøydepunktet ditt så langt?
Jeg er glad i historiefortelling, så jeg tror telefonintervjuet som ble trykket i Mixmag i 2017 er et av mange høydepunkt for meg.

Kan du dele din største musikkopplevelse – som lytter?
Det blir for vanskelig å velge… Kan nevne noe musikk som har vært stort å høre på; Inga Juuso, Ionut Cercel, Stallions Stud, Ana Helder, Andres Landeros, Lena Willikens, med mye mye mer.

Foto: Bruno Destombes