Kåre Viken er død

TONO må med stor sorg kunngjøre at vår kjære økonomidirektør Kåre Viken døde den 3. mai. Han vil bli dypt savnet.

 / 23/05/2024 / Karl Vestli

Kåre Viken stod i tjeneste for norske komponister, sangtekstforfattere, låtskrivere og musikkforlag i hele 26 år inntil hjertet hans brått, uventet og altfor tidlig slo sitt siste slag for to uker siden. Kåre ble bare 64 år.

Hans familie, venner og vi, hans kolleger i TONO, skal føre arbeidet videre uten ham. I hans ånd skal vi forsøke å gjøre det med like stor integritet og iver som han utførte sitt arbeid med.

Kåre begynte i TONO i 1997. Han var en sentral og synlig leder, og en usedvanlig dyktig fagperson. Han hadde stort engasjement for jobben, og full kontroll på økonomien i vår organisasjon. Kåre hadde stor ansvarsfølelse, han var ambisiøs på både egne og TONOs vegne, og alltid opptatt av “en god deal”. Han var dessuten visjonær. Ideen om investeringen i Kongens gate 12 kom fra Kåre. Uten hans engasjement er det tvilsomt at dette senteret for våre medlemmer og for norsk musikk hadde blitt en realitet.

Kåre var en god kollega. Han kunne være sta og bestemt, og vek ikke unna for en nødvendig diskusjon. Men, vi husker enda bedre hans omtenksomhet og smil. Ikke minst husker vi humoren hans. Fikk du Kåre ved siden av deg i sosiale sammenhenger, var du garantert en morsom kveld, med fantastiske historier og en latterdør som gjerne ble slått opp på vidt gap.

Våre tanker går til Kåres nærmeste – Beate, Eline, Lukas, Filip og Kasper, og øvrig familie. Det er vondt å miste en partner, en far, en bestefar, en bror og en svigerfar.

Men vi tenker også på deg, Kåre. Pulten din innerst ved vinduet står tom. Det er stillere på kontoret. Det er rart. Det er trist. Tomrommet etter deg er stort. Du er, og vil bli, dypt savnet.

Vi lyser fred over Kåre Vikens minne.