Komponist, styreleder og musikkelsker

Jørgen Karlstrøm er samfunnsdebatant og styreleder i både Norsk komponistforening og TONO. Men først og fremst er han komponist, musiker og musikkelsker. Og denne uken er han gjest i Spillelista.

 / 30/11/2022 /

Siden oppstarten av TONO i 1929 har hver eneste styreleder vært en musikkskaper. Jørgen Karlstrøm er den seneste i denne 90 år lange rekken av komponister som arbeider for felleskapet. I dag er komponisten, musikeren, samfunnsdebatanten, plateprodusenten og styrelederen for både Norsk komponistforening og TONO, gjest i Spillelista.

Altaværingen er utdannet fra Toneheim Folkehøgskole, Griegakademiet i Bergen, Musikkhøgskolen i Oslo og Musikkhøgskolen i Berlin. På CVen har han bestillingsverk fra Kringkastingsorkesteret, Oslo filharmonien og Oslo Sinfonietta – Men kanskje overraskende for enkelte er han like interessert i hardcore og black metal, elektro-pop, folkemusikk og indierock.

På Spillelista til Karlstrøm er det utelukkende norsk musikk. Dette er ikke et politisk valg, forteller han, men snarere fordi:

– Det finnes så mye bra musikk. Det er veldig mange norske komponister, låtskrivere og musikere som har betydd mye for meg. Da var det naturlig at det ble sånn. Når det er sagt kunne jeg bare ha valgt musikk fra andre land. Grenser betyr mindre og mindre.

Dette er Jørgen Karlstrøms spilleliste.

Episoden hører du der du hører podkast og alle låtene hører du i Spillelistas spilleliste på Spotify.