– Kunstnere skal ha betalt

Det er en over 90 år gammel tradisjon for at TONOs styreleder er en komponist. Når Ingrid Kindem skriver musikk er det gjennom transistorer og kretser.

 / 12/09/2019 /

Glem Mozarts pudderparykk og Griegs uregjerlige hår. Glem flygel med blekkflekkede, gulnede noteblader og snippkjoler. I Ingrid Kindems hjemmestudio på Frogner er det knotter og tangenter så langt øye kan se. Her har hun samlet synther, keyboard, samplere og digitale lydkilder fra hele sin karriere.

Kindem har reist verden rundt med sin, men har med årene tatt på seg nye utfordringer. I mai ble hun gjenvalgt som styreleder i TONO, og fra styrerommet jobber hun for at alle skal få rettferdig betalt for det de lager.

– Kunstnere har dette som et yrke. De skal også ha betalt. Vi som sitter i styret står på skuldrene til generasjoner av komponister og tekstforfattere som har bygget systemet rundt kollektiv forvaltning. TONO kan sørge for at de som har laget musikken får betalt, slik at du faktisk kan bruke tiden din på å skape musikk og sangpoesi, sier Kindem.

Se videoreportasjen med TONOs styreleder, Ingrid Kindem, her.