Låtskriverkonkurranse for klima

Lurer du på hva en klimalåt er? Initiativtakerne bak låtskriverkonkurransen Etter oss har ingen fasit. Det er opp til deg å lage musikk av dine følelser rundt klimakrisen, uten andre rammer eller krav.

 / 09/05/2019 /

Lurer du på hva en klimalåt er? Initiativtakerne bak låtskriverkonkurransen Etter oss har ingen fasit. Det er opp til deg å lage musikk av dine følelser rundt klimakrisen, uten andre rammer eller krav.

Foto øverst: Ragnhild Heggem Fagerheim.
Avbildet: Hanne Kolstø og Even Nord Rydningen.

Initiativet Etter oss er et samarbeid med klimamarkeringen Klimabrølet, som arrangeres i Oslo den 30. august i år. Målet med låtskriverkonkurransen er å skape engasjement for klimakrisen i hele det norske musikklivet.

Det er låtskriver og NOPA-medlem Hanne Kolstø som kom på konseptet. Ideen til Etter oss oppstod etter et tilfeldig møte med initiativtaker og styreleder i Klimabrølet, Even Nord Rydningen.

Sigrid er en av artistene som sitter i juryen i låtskriverkonkurransen Etter oss. Foto: Francesca Allen.

Konkurransen etterlyser klimalåter. Ellers er det ingen formelle krav. Bidragene kan være i hvilke som helst sjangere, med eller uten tekst.

Innspilling

Fristen for å sende inn bidrag er den 31. mai, og Etter oss er først og fremst på jakt etter demoer, ikke ferdige produksjoner. Premien består blant annet av gratis studiotid for innspilling av vinnerbidraget, og digital utgivelse av Jansen Records.

I juryen sitter en rekke norske artister og bransjeprofiler. Artisten Sigrid Raabe håper en klimalåt kan være med på å skape politisk oppmerksomhet rundt klimaendringene.

– Jeg synes det er veldig stas å sitte i juryen for klimalåtkonkurransen, og ekstra kult at så mange aktører innen musikkindustrien stiller opp. Denne konkurransen er med på å sette søkelyset mot en av våre aller største utfordringer, så jeg håper at politikerne lytter, sier Sigrid.

Til nå har det kommet inn 50 bidrag, og konkurransen er altså åpen til 31. mai. Du kan sende ditt bidrag til hei@etteross.no, sammen med noen linjer om deg selv. Les mer om Etter oss og om Klimabrølet her.