LidoLido får Edvardprisen

Peder Losnegård, bedre kjent som LidoLido, er årets vinner av Edvardprisen i kategorien populærmusikk. Det er TONO som står bak prisen, og det er en svært kompetent musikkfaglig jury som gir LidoLido prisen med utgangspunkt i debutalbumet «Pretty girls & Grey Sweaters».

 / 29/08/2013 /

Peder Losnegård får utdelt prisen av juryleder Ingrid Kindem under hans konsert på Rockefeller i Oslo 30. august. Prisen består av et stipend på 50 000 kroner, et unikt trofé av Bruno Oldani og et diplom. Losnegård, som har vært TONO-medlem siden 2006, er svært takknemlig for tildelingen:

 Losnegård er med tildelingen av Edvardprisen i celebert selskap. Noen av de tidligere vinnerne av kategorien Populærmusikk er Jan Eggum, Jørn Christensen, Odd Nordstoga, Jan Ove Ottesen/Kai Zahl, Thomas Dybdahl, Kjartan Kristiansen, Even Johansen (Magnet)Bjørn Eidsvåg, Anne Grete Preus, Bent Sæther/Hans Magnus Ryan (Motorpsycho), Susanne Sundfør og Maria Mena.

 

EDVARD-juryen har i 2013 bestått av juryleder Ingrid Kindem (NOPA – Norsk forening for komponister og tekstforfattere), Kari Bremnes (NOPA), Arvid Wam Solvang (NOPA), Nils Henrik Asheim (NKF – Norsk Komponistforening), Lars Petter Hagen (NKF) og Jan Stefan Bengtsson (Norsk Musikkforleggerforening)

 

Edvardprisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO tildeler opphavsmenn og -kvinner for fremragende musikkverk. Prisen gis til opphavspersoner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. Med prisen ønsker TONO å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere og øke folks forståelse og kjennskap til nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år. Det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon.

Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, mob. 909 65 254, e-post:

(Fotograf: Håkon Nordvik)