MARIA MENA PRISET SOM LÅTSKRIVER

I går ble Maria Mena belønnet med TONOs Edvard-pris under festivalen «Over Oslo». Hun fikk prisen for albumet «Viktoria» i klassen for populærmusikk og juryen berømmer blant annet Mena for å ha utviklet seg til en låtskriver med en helt egen signatur.

 / 20/06/2012 /

 

– Maria Mena balanserer dypt personlige og mørke tekster med vakre og tilgjengelige melodier. Med albumet «Viktoria» står hun frem som en moden og markant skikkelse i norsk kulturliv. – Jeg er superstolt og takknemlig for denne fine prisen. Det betyr masse for meg at dere har lagt så godt merke til tekstene mine da de betyr alt for meg. Denne prisen skal opp på peishylla og nytes, TONOs Edvard-pris består av Bruno Oldanis unike trofé, diplom og kr 50.000.

 

 

Edvard-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO tildeler opphavspersoner for fremragende musikkverk. Prisen gis til opphavspersoner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. Med prisen ønsker TONO å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere og øke folks forståelse og kjennskap til nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år. Det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon.

TONO er komponistenes, tekstforfatternes og musikkforleggernes organisasjon.