Marit Larsen fikk ærespris

Marit Larsen fikk tirsdag 27. oktober overrakt Norsk Artistforbunds ærespris for 2009 av kulturminister Anniken Huitfeldt. Hun fikk prisen for sitt virke som artist, komponist, tekstforfatter, arrangør og kapellmester.

 / 28/10/2009 /

Juryen begrunner valget av Marit Larsen på følgende måte:

”Årets vinner av Norsk Artistforbunds ærespris kommer fra Lørenskog, er født i 1983, og har på tross av sin unge alder vært i musikkbransjen i over 15 år. (…)

Prisvinnerens solokarriere startet med singelen Don’t Save Me  i 2006  og albumet Under the Surface, som ga henne topplasseringer i Norge for alle de fire singlene, en prestasjon ingen norsk artist har klart verken før eller senere. Platen ble etterfulgt av  utstrakt festival- og turnevirksomhet og til slutt ble første solo-etappe belønnet med Spellemannpris for Beste Kvinnelig Artist i 2007 og Alarmprisen i klassen pop. Da oppfølgeren The Chase kom i fjor knyttet det seg spenning til om hun vil kunne klare å følge opp suksessen. Hun gjorde imidlertid skeptikernes spådommer til skamme ved å enkelt erobre toppen av salgs- og radiolistene med If a Song Could Get Me You. 

I høst har hun utført en kunstnerisk maktdemonstrasjon ved å etablere en internasjonal karriere som salgstopp i Tyskland,  Østerrike og Sveits, og således bevist at også norsk musikk som eksportvare er et satsningsområde for fremtiden. Det en stor ære å overrekke Norsk Artistforbunds Ærespris for 2009 til Marit Larsen.”

TONO gratulerer Marit Larsen med prisen!

Norsk Artistforbunds ærespris

Prisen deles ut for 8. gang i år. Tidligere prisvinnere:

2001 Nora Brockstedt2003 Jahn Teigen2004 Åge Aleksandersen2005 Jan Eggum2006 Bjørn Eidsvåg2007 Anne Grete Preus2008 Henning Kvitnes

Prisen er ikke forbeholdt Norsk Artistforbunds medlemmer.

Marit Larsen er medlem av Norsk Artistforbund og TONO.