Podkast: Med stemmen som instrument

Nils Bech og Maja Ratkje er gjester i en spesialutgave av TONO-podkasten Lage Musikk fra Ultimafesitivalen 2019. De kjente komponistene snakker om favorittinstrumenter, lyttervaner og kunstnerisk tvil i samtale med Torgny Amdam.

 / 26/09/2019 /

Både Nils Bech og Maja Ratkje har vært svært aktuelle under årets Ultimafestival i Oslo. Fredag 13. september møtte de to komponistene Torgny Amdam for en spesialutgave av TONO-podkasten Lage Musikk. Innspillingen skjedde foran publikum på Deichman Grünerløkka.

Et av temaene for samtalen var stemmen som instrument. Begge gjestene har stemmen som hovedinstrument, og Ratkje fortalte om hvordan den skiller seg fra andre musikalske verktøy.

– Du har en fysisk og nær tilgang til instrumentet som er helt unik. De aller fleste av oss har en stemme. Det er en fellesnevner for menneskeheten som du ikke har med andre instrumenter. Det er derfor det oppleves så personlig og nært også.

Du kan høre hele episoden der du finner podkast.

Vil du være publikum under Lage Musikk? Fredag 27. september tar vi opp en ny episode under Vill Vill Vest i Bergen. Du kan lese mer om arrangementet her.

Foto: Willy Martinsen