webIMG-2218

Motorpsycho: – Vi hadde aldri en plan

Rockerne i Motorpsycho har en evne til nyskaping som er unik i norsk musikkhistorie. – Fobien for å gjenta seg selv kom veldig tidlig.

Etter 31 stødige år i veien, uten oppbrudd eller gjenforeninger, har Motorpsycho en unik plass i norsk musikkhistorie.

Trondheimsbandet har flere titalls albumutgivelser på samvittigheten, og høstet senest i for noen uker siden strålende kritikker for sitt splitter nye samarbeid med Ole Paus på albumet «Så nær, Så nær».

Bassist og vokalist, Bent Sæther, er gjest i en ny episode av TONOs podkast Lage Musikk. I samtale med programleder Torgny Amdam forteller han om Motorpsychos 30-årige reise, om samarbeidet med Ole Paus og om bandets fobi mot å gjenta seg selv.

Du kan høre episoden på Spotify, iTunes eller andre plattformer der du hører podkast.

– Vi har bare gjort

Noe av det mest unike med Motorpsycho er den enestående evnen til nyskaping. Bandet kan ikke identifiseres som en bestemt sjanger eller stil.

I forbindelse med 30-årsjubileet i 2019 skrev Musikknyheter.no «Hver nye plate er et troll i eske, og man gleder seg som barn på julaften til hva som skjuler seg bak innpakningen.»

 –  Vi oppdaget veldig tidlig at om vi prøvde å gjenskape noe som hadde oppstått genuint, så ble det vare halvparten så bra, sier Sæther i podkasten.

Han understreker for Amdam at variasjon og nyskaping aldri var en plan.

– Jeg tror ikke vi har hatt en plan. Vi har bare gjort. Mennår du først har fått til noe er det ikke like moro å gjøre det igjen. En slags fobi for å gjenta seg selv oppstod veldig tidlig.