– Pianoet er grunnmuren

– Pianoet er definitivt uunnværlig. Pianoet er grunnmuren i de fleste innspillingene våre og det instrumentet begge spiller. Det er også en del andre instrumenter som går igjen. Flygelhornet til Eirik, en liten ødelagt cymbal og noen små telysestaker med veldig fin tone.

 / 11/01/2019 /

Artist: Konradsen
Navn:
Jenny Marie Sabel & Eirik Vildgren
Alder:  23 og 25
Aktuell med:  debutsingelen ”Never Say A” (Flere singler og debutalbum kommer i 2019)
TONO-medlem siden: Jenny – 2014, Eirik – 2013

Foto øverst: Sebastian Warholm.

Konradsen spiller på Trondheim Calling i 2019. Foto: Sara Angelica Spilling.

Når og hvordan begynte dere å lage musikk?

Vi begynte å lage musikk sammen i 2016. Da hadde vi spilt i band sammen en stund og hadde en god kjemi. Vi avtalte å spille inn en låt – det ble fort til 18.

Hva het den første låta dere noen gang skrev, og hva handler den om?

Første låta vi lagde sammen heter Dice, og er et innblikk i en relasjon mellom to mennesker på et tidlig og kanskje litt frustrerende stadium. Men den første låta Eirik noen gang skrev het noe sånt som “we play rock n´roll”, men det er i de gode gamle dager. Jennys første låt heter ”if we were strangers,” og er en ordentlig slager.

Hvordan ble Konradsen til?

Gjennom jamming og gode middager. Konradsen er familienavnet til Jenny, og selv om de fleste av timene brukes i studio som en duo, er vi en mye større familie av musikere og venner som bidrar på sin måte inn i prosjektet.

Hvordan oppstår Konradsens musikk?

Ofte jammer vi frem ideer, eller så tar vi utgangspunkt i en skisse, enten det er fra piano i stua eller en strofe i en bok.

Låtene blir ofte til i studio. Gjennom å jobbe med innspillingene finner vi ut hva låtene er, og de formes. Men det er alltid nyttig å sette seg ned og spille uten et konkret mål. Det kan være lett å glemme når man jobber mot noe, og at det alltid skal bli noe ut av det man jobber med.

Fortell om singelen «Never Say A»?

Vi hørte mye på hiphop i den perioden og ble inspirert til å være lekne i tilnærmingen. Vi ville bruke samples aktivt i låta og ha en litt mer direkte approach.

Tekstmessig handler den om å bryte ut av en rolle som er gitt deg. «I would never steal your story». Den består av bruddstykker av tanker man har, forventinger og ønsker. Avslutningen er en slags oppsummering eller konklusjon. At man lander i det som er hjemme og det som er godt.

Hva jobber dere med nå?

Nå mikser vi ferdig plata vår og jobber med nytt materiale. Vi stikker til England neste uke for å ferdigstille miksen.

Og vi har også mer tid til å være på øvingsrommet. Det er fint etter en lang periode i studio.

Hva bringer 2019 for Konradsen?

Flere singelslipp, spillejobber og trolig slippe av debutalbum til høsten. Året er ungt, så vi er spente på hva som kommer.

Hva betyr det å skulle spille Trondheim Calling?

Det er veldig stas! En god mulighet til å treffe fine folk og høre på bra musikk. Det er også gøy for oss å kunne vise hva vi jobber med.

Hva er karrierehøydepunktet deres så langt?

Det var en stor milepæl å sende plata til miks før jul. Det er en plate vi har jobbet med lenge, så føltes litt som å sende barnet sitt på skolen første skoledag. Bare via mail.

Har dere et instrument eller annet utstyr som er uunnværlig i skriveprosessen?

Pianoet er definitivt uunnværlig. Pianoet er grunnmuren i de fleste innspillingene våre og det instrumentet begge spiller. I tillegg hjelper det med gamle videoopptak som faren til Jenny har filma. Det er en gullgruve for sampling. Det er også en del andre instrumenter som går igjen. Flygelhornet til Eirik, en liten ødelagt cymbal og noen sånne små telysglass som har en veldig fin tone.

Hva gjør dere når dere ikke lager musikk?

Begge to jobber på Litteraturhuset. Erik klatrer rundt i Oslomarka og Jenny sitter som regel barnevakt.

Hva er den største musikkopplevelsen deres?

Da vi så Bon Iver og Big Red Machine på Haven-festival for to år siden. Det hadde regna hele dagen og etter at Feist gikk av begynte det å hølje ned. Vi hadde veldig gode plasser og pakket oss inn i regnjakker og det vi fant. Men det sluttet jo selvfølgelig å regne da de gikk på scenen. Magisk!

Er det noe vi burde ha spurt dere om?

Hva gjør dere helst på en søndag?

Og hva er svaret på det spørsmålet?

Nei, det blir fort til at Eirik er ute i skogen og klatrer da. Og så sitter Jenny barnevakt for en eller annen søster.

– Pianoet er grunnmuren i de fleste innspillingene våre og det instrumentet begge spiller, sier Jenny Marie Sabel og Eirik Vildgren. Foto: Jonathan Bjerstedt.