Musikk er eksportvare

Langt fra alle artister skriver sine egne låter. Norske låtskrivere komponerer sanger for noen av verdens største stjerner. Trondheim Song:Expo en av mange norske camper der låtskrivere møtes og strekker kreativiteten til det ytterste. Her kan én dag i studio bli til en hit i Korea.

 / 16/07/2019 /

Internasjonale plateselskap er alltid på utkikk etter neste store hit, og mange dyktige musikere har skapt seg karrierer på å skrive sanger på bestilling. Trondheim Song:Expo er en av stadig flere norske låtskrivercamper. Hvert år samles lovende og erfarne, norske og internasjonale låtskrivere til en kreativ sprint.

Deltagerne deles opp i små team og får utdelt tips om hva slags låter til hvilke artister plateselskap er på jakt etter. Oftere og oftere er det snakk om internasjonal eksport, og Asia og Korea er viktige marked. Med nesten 80 millioner kroner i utlandsinntekter viser TONOs årsresultat at det spilles norsk musikk i utlandet som aldri før.

TONO er en av Trondheim Song:Expos samarbeidspartnere.

Takk til Trondheim Song:Expo, Are Bergerud, Anne Judith Wik og Dsign Music, Myrtoula Røe og resten av deltagerne på den nasjonale og nordiske campen 2019.