MUSIKKFORUM 5 OKTOBER

MUSIKKFORUM, tirsdag 5. oktoberLitteraturhuset (Kverneland), kl. 19:00. Gratis inngang og åpent for alle.På sporet av den norske smakmed Jørgen Karlstrøm og Knut Schreiner

 / 04/10/2010 /

Musikkforum inviterer en rockeartist og en samtidskomponist til å tenke fritt oghøyt rundt temaet ”norsk musikk og smak”. Hva er typisk norsk? Hvem og hva erdet norske publikum? Hva med komponistene og utøverne?

Fra komponist Jørgen Karlstrøm kan vi forvente personlige meninger og potensiellkontrovers når han berører temaer som den norske trudelutten, normdannende menmislykkede verk og omfavnelsen av det provinsielle.

Deretter vil låtskriver, produsent og gitarist Knut Schreiner snakke på bakgrunn av sinmangeårige karriere som rockeartist, der han har blitt hyllet i både Bygde-Norge og påinternasjonalt elitenivå. Schreiner vil blant annet snakke om den norske kosen,distriktspolitikk, tilbakevendende stemningsleier hos norske artister og publikum, og omelite og folkelighet.

Etter presentasjonene er det som vanlig åpent for spørsmål og meninger fra salen. Du harkanskje selv irritert eller forundret deg over musikkens status quo i landet du lever i?

har i de siste femten årene vært en av landets mestmarkante rockemusikere, blant annet som gitarist i Turboneger ogEuroboys. Schreiner har turnert høyt og lavt (fra Momarken tilCoachella) og vært produsent for en rekke artister innenfor ulikesjangere. Schreiner er også skribent i blant annet Morgenbladet.

er en av Norges mest aktive samtidskomponistersom blant annet var aktuell under årets Ultimafestival med et verk forforsterkede instrumenter skrevet til Ardittikvartetten. Han er aktivskribent og driver plateselskapet MERE Records hvor han harprodusert flere av utgivelsene (blant annet Garbage Collection somga Risto Holopainen Spellemannprisen i kategorien ÅretsSamtidskomponist 2009). Han er også gitarist i metal-bandetRecovery Injection.

Musikkforum

Musikkforum er Norsk Komponistforening og NOPAs felles faglige forum medmålsetting om å skape større bevissthet og engasjement rundt komposisjon ogbeslektede temaer innenfor musikk. Musikkforum er gratis og åpent for alle.