Nominerte til EDVARD 2005 – Tradisjonsmusikk

For første gang utdeles EDVARD-prisen i kategorien tradisjonsmusikk. De nominerte er Kristin Mellem/Ingor Antte Ailu Gaup, Jorun Marie Kvernberg og Steinar Ofsdal.

 / 15/08/2005 /

Prisen deles ut under ÁRINN – Internasjonal festival for tradisjonell folkemusikk og folkedans første helgen i september.EDVARD-prisen,oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO tildeler opphavsmenn og -kvinner for fremragende musikkverk. Vinneren vil motta et trofé samt 40.000 kroner. I løpet av høsten og vinteren vil TONO til sammen dele ut 5 EDVARD-priser i forskjellige kategorier. De nominerte verk i kategorien tradisjonsmusikk er: Om nominasjonen av verket sier juryen:»Eit verk som tek ein nyskriven joik og let den få breie seg ut i symfonisk drakt, full av naturassosiasjonar, melodiske forgreiningar og ein ukueleg pulserande undertone som grip tak i ryggmargen og etterlet seg ei kjensle av at dette er essensielt.»

Steinar Ofsdal: «Suite for fløyter, hardingfele og strykekvartett»Jorun Marie Kvernberg: «Då kom du»Spørsmål vedrørende EDVARD og nominasjonene kan rettes til: Dir.tlf: 22057203