Nytt «Musikkforum»: Norsk musikk sett fra utlandet

NOPA og Norsk Komponistforening (NKF), som er to av TONOs tre gruppeforeninger, ønsker å rette søkelyset mot hvordan utlandet oppfatter norsk musikk og den norske musikkbransjen. Hvordan ser utlandet på identiteten til norsk musikk og strukturene i den? Hvilke utfordringer og muligheter vil fremtiden bringe?

Panelet vil modereres av Kristin Winsents fra NRK, og inkluderer følgende celebre gjester: sjef for plateselskapet ECM, er en av de mest sentrale personene i jazzen i dag. Han har jobbet med navn som Jan Garbarek, Chick Corea, Keith Jarret, Terje Rypdal og Pat Metheny. Han ble også tildelt TONO-prisen i 2012.

er europeisk A&R sjef i Universal Music Group. Svensken startet som trommeslager I punk og new wave band og ble etter hvert session trommeslaget og etter hvert til A&R-arbeid i Los Angeles. Han er også en erfaren musikkforlegger og var dommer i juryen i svenske i 2011.

er “artistic director” i Huddersfield Contemporary Music Festival I Storbrittania. Han har fulgt nøye med på norsk samtidsmusikk, og har vært en nøkkelperson i å bringe mange norske komponister ut til et internasjonalt publikum.

  er direktør i Iceland Music Export. Sammen med Björk, opplevde han stor internasjonal suksess med bandet The Sugarcubes fra 1988-92. Han har unik erfaring I å kommunisere musikk som direktør for Iceland Music Export, som plateprodusent og som musiker.