Nytt «Musikkforum»: Norsk musikk sett fra utlandet

Hvordan ser egentlig utlandet på norsk musikk? Dette er temaet for NOPA og NKFs månedlige Musikkforum på Blå 27. mars kl. 19. Alle interesserte er velkommen, og adgangen er gratis.

 / 06/03/2014 /

NOPA og Norsk Komponistforening (NKF), som er to av TONOs tre gruppeforeninger, ønsker å rette søkelyset mot hvordan utlandet oppfatter norsk musikk og den norske musikkbransjen. Hvordan ser utlandet på identiteten til norsk musikk og strukturene i den? Hvilke utfordringer og muligheter vil fremtiden bringe?

Panelet vil modereres av Kristin Winsents fra NRK, og inkluderer følgende celebre gjester: sjef for plateselskapet ECM, er en av de mest sentrale personene i jazzen i dag. Han har jobbet med navn som Jan Garbarek, Chick Corea, Keith Jarret, Terje Rypdal og Pat Metheny. Han ble også tildelt TONO-prisen i 2012.

er europeisk A&R sjef i Universal Music Group. Svensken startet som trommeslager I punk og new wave band og ble etter hvert session trommeslaget og etter hvert til A&R-arbeid i Los Angeles. Han er også en erfaren musikkforlegger og var dommer i juryen i svenske i 2011.

er “artistic director” i Huddersfield Contemporary Music Festival I Storbrittania. Han har fulgt nøye med på norsk samtidsmusikk, og har vært en nøkkelperson i å bringe mange norske komponister ut til et internasjonalt publikum.

  er direktør i Iceland Music Export. Sammen med Björk, opplevde han stor internasjonal suksess med bandet The Sugarcubes fra 1988-92. Han har unik erfaring I å kommunisere musikk som direktør for Iceland Music Export, som plateprodusent og som musiker.