Paneldebatt om musikk og kvalitet

Kan vi enes om noen «kjøreregler» når det gjelder musikk og kvalitet? «Bra musikk!?» Paneldebatt om musikk og kvalitetMUSIKKFORUM, torsdag 1. mars! På BLÅ kl. 19:00-20:30 (NB! Nytt sted: BLÅ)

 / 22/02/2012 /

Vi kjenner igjen frasene som brukes om musikk som begeistrer: , , , , , , osv…

Men er ikke kvalitetsbegrepet relativt? Er vi ikke prisgitt vår sosiale erfaring og kulturelle forståelse – vår smak – i vår opplevelse av hva som har kvalitet? Er musikk og kvalitet først og fremst et sosiologisk anliggende? Eller finnes det objektive kriterier for hva som er kvalitetsmusikk?

Velkommen til en paneldebatt der fire sentrale navn i norsk musikk- og kulturliv tar utgangspunkt i hver sin medbrakte låt og diskuterer kvalitetsbegrepet på bakgrunn av eget kunstsyn, erfaring og metoder.

Moderator: Torgny Amdam

er komponist og kunstnerisk leder for Ultimafestivalen. Har tidligere ledet Ny Musikk og kuratert Happy Days Sound Festival sammen med Trond Reinholdtsen. Siste urfremføring:

er gitarist, produsent og låtskriver i det kritikerroste popbandet Montée. Spiller også i kunstmetallbandet KILL og var nylig dommer i NRK sin talentkonkurranse «Urørt». Siste utgivelse: Montée –

er en legendarisk jazzbassist og -produsent som har vært aktivt på internasjonalt nivå siden slutten av 60-tallet.  Har jobbet med bl.a. Bill Frisell, Radka Toneff og Jan Garbarek. Siste utgivelse:  

er utdannet billedkunstner og har lang erfaring som kurator, skribent og foreleser. Hansen er nyansatt direktør ved Henie Onstad Kunstsenter hvor det blant annet er fokus på eksperimentell musikk.