Podkast: Komplett kunstnerisk frihet

På en slette i skogen i Sverige bygger komponist Trond Reinholdtsen sitt eget operahus med den totale kunstneriske frihet. Hør ham i TONOs podkast.

 / 22/09/2020 /

I en villa, på en slette, i en svensk skog bor komponist Trond Reinholdtsen. Han har søkt seg til komplett kunstnerisk frihet og driver sin egen institusjon THE NORWEGIAN OPRA. Ved hjelp av store mengder byggskum og mekaniske finurligheter skaper han multimediale samtidsmusikalske verk. Se et eksempel under i første episode av Reinholdtsens serie Ø.

– Jeg tok et klart valg om at for meg skulle ikke det å være komponist bare ha med lyd å gjøre. Det skal også handle om teater, performance og visualitet, forteller Reinholdtsen i episoden.

Hvis dette pirrer nysgjerrigheten din, kan du nå søke opp TONOs podkast, Lage Musikk, i din foretrukne podkast-spiller.

Komponisten var gjest hos programleder Torgny Amdam under Ultimafestivalen 2020. Samtalen fant sted for et levende publikum på Sentralen i Oslo, direkte etter at Reinholdtsen selv hadde fremført sine to verk Spätstil og Musik med ensemblet Asamisimasa.

I dialog med programleder Torgny Amdam utforsker Reinholdsen blant annet byråkrati, visualitet og ufrivillig morsomhet.

Programleder i TONOs podkast, Torgny Amdam, og direktør og kunstnerisk leder for Ultima, Thorbjørn Tønder Hansen, før samtalen med Trond Reinholdsen. Foto: Kristian Dugstad / TONO