Podkast: Lagde låtskrivercamp for rockere

Erlend Gjerde, daglig leder i Indie Recordings, lot seg inspirere av popens suksesshistorier, og arrangerte låtskrivercamp for rockere. Han er gjest i TONOs podkast, Lage Musikk.

 / 13/04/2021 /

Det er ikke rart at musikkbransjen har trykket fenomenet låtskrivercamp til sitt bryst. Kreative hoder fra inn- og utland som møtes, stimulerer hverandre og trekker veksler på hverandres ekspertise.

Det er klart det blir hits av slikt.

Hvorfor er det ingen som gjør dette med rock og metall? lurte Erlend Gjerde på.

Uavhengige rockere

Gjerde har bakgrunn som trommeslager i Stonegard, og for tiden bandet Djerv. Til daglig er han daglig leder i plateselskapet Indie Recordings.

Han er gjest i TONOs podkast, Lage Musikk, som er tilgjengelig nå overalt der du hører podkast. I episoden forteller han om hvordan det er å drive et uavhengig plateselskap i 2021, og hva som rører seg i norsk rock- og metall.

Hvilke Kreative, estetiske, politiske og økonomiske avveininger må gjøres når man skal bygge en artistkarriere?

Overveldende suksess

I kjernen av ethvert musikalsk eventyr, ligger musikken. I rock og metall, kanskje mer enn andre sjangre, finnes det en idé om at låta blir til i på et slitent øvingslokale, uten ytre innblanding.

For noen år siden opprettet vi et musikkforlag, for å kunne jobbe mer med opphavsrettssiden til musikken vi utgir, og hjelpe opphaverne å tjene mer penger på åndsverkene sine.

Da Gjerde ble kjent med kolleger i forlagsbransjen gjennom Musikkforleggerne, oppdaget han raskt en trend: I de fleste sjangre arrangeres det et stort antall låtskrivercamper.

– Det må jo være mulig å få til dette i rock og metall også, tenkte jeg. Vi arrangerte første camp på Rena i høst, og det var en overveldende suksess. Derfor har vi akkurat bygget et studio i våre egne lokaler i Oslo, som skal fungere som et kreativt rom for våre låtskrivere, forteller han.

Hør episoden der du hører podkast.