Philip Emilio Presse 1
 © akam1k3

Podkast med Philip Emilio: – Du lærer deg å møte det nye

Låtskriver, tekstforfatter og artist, Philip Emilio, flyttet flere ganger i Oslo gjennom oppveksten, enn de fleste gjør gjennom et helt liv. Hvordan har det påvirket musikken til NORA-artisten?

Philip Emilios kom med albumet VIII i 2017 og fulgte opp med IRIS i 2019. Sistnevnte er en plate med et originalt grep, nemlig å la hver låt speiles i en samtale med en utvalgt gjest. En slags albumets verbale skyggeside om du vil, som utbroderer temaene som selve sangene tar opp i seg. Hva lærte Emilio av dette, og hva gjør det egentlig med albumet IRIS?

I denne episoden kommer vi tett på den NORA-signerte Oslo-gutten, låtskriveren, tekstforfatteren, sangeren og artisten.

Med bakgrunn fra både Oslo sentrum, Oslo vest og Oslo øst, og med en mor med røtter på Filipinene og far fra Chile, har Emilio en rik og originale bakgrunnserfaring å skrive sin melankolske musikk utfra.

– Bygdøy, Vika, St. Haugen … jeg har bodd på Sinsen lenge, Tøyen, Vålerenga, Etterstad og Jordal. Du lærer deg sosiale skills underveis. Når du kommer til et nytt steder, så blir du etter hvert vant til hvordan folk reagerer på nye mennesker. Du lærer deg teknikker for å hanskes med det.

I samtale med Torgny Amdam åpner Emilio opp om alt fra oppvekst til studioprosess, glidningen mellom rap og RnB, det norske og engelske, det musikalske samarbeidet med produsent Axxe (Aksel Carlson), og hvordan man gjør personlige erfaringer til tekst og melodi.

Sammen med programleder Torgny Amdam drøftes en rekke innfallsvinkler til å lage musikk, og hør gjerne låta VIII før eller etter episoden!