Rapporter konserten elektronisk

Vil du sikre deg nøyaktig TONO-vederlag for fremføring av egne verk på en konsert? Fortell oss hva du har fremført via vår rapporteringstjeneste her på Tono.no.

 / 17/10/2012 /

TONOS medlemmer skal få riktige avregninger. For å sikre det er det viktig at TONO får korrekt og nøyaktig dokumentasjon  når du fremfører egne verk på konserter. – Du skal ha vederlag for fremføring av egne verk på konserter. For å kunne avregne et riktig vederlag til deg, må vi ha dokumentasjon. Det får vi fra konsertsteder og –arrangører og fra de som fremfører musikk. Vi vil oppfordre flere til å ikke overlate dette bare til konsertstedene, sier medlemssjef Jan Espen Storo.

For selv om mange av TONOs medlemmer allerede har det gjort det til en vane å innrapportere konsertfremføring av egne verk på Tonos nettsider, er det fortsatt mange som ikke gjør det. – Gå gjerne inn på tono.no dagen etter en konsert og registrer settlisten fra kvelden før. Pass på å få med all informasjon.  Jo grundigere informasjon du gir, jo lettere er det for oss å gjøre en god jobb for deg. Når vi får inn din rapport kan vi sammenlikne den med rapporten fra konsertstedet, og sikre at alt er i orden, sier han.

Vær oppmerksom på at fristene for å rapportere inn dine konsertfremføringer for 1. halvår er 1. oktober, og 1. februar for 2. halvår. Avregningen for konsertfremføringer er planlagt å komme i høstavregningen. Storo avslutter med en oppfordring:- Husk at alle verk som fremføres skal rapporteres inn – også verk du ikke har skrevet selv. Fremfører du andres verk, har de naturlig nok også krav på vederlag for dette. Du finner registreringssiden i venstremenyen på Tono.nos forside under «webtjenester».