Rekordoppslutning om TONOs Forlagsforum

I dag inviterte TONO igjen norske musikkforlag til Forlagsforum. – Svært verdifullt og viktig, sier Medlemssjef i TONO, Jan Espen Storo.

 / 06/12/2018 /
I dag inviterte TONO igjen norske musikkforlag til Forlagsforum. – Svært verdifullt og viktig, sier Medlemssjef i TONO, Jan Espen Storo.
Jan Espen Storo, Medlemssjef i TONO, åpner TONOs Forlagsforum 2018.

En bransjetung forsamling tok plass i TONOs kantine i dag ettermiddag. Med 30 representanter for 20 musikkforlag, var det rekordoppslutning om TONOs andre forlagsforum 2018.

–  Svært verdifullt og viktig, mener TONOs medlemssjef, Jan Espen Storo.

Forlagene samles hos TONO to ganger i året for en faglig oppdatering. TONO deler relevant informasjon med forlagene, før det åpnes for spørsmål.

To typer medlemmer

I likhet med TONO jobber musikkforlag med å forvalte sine medlemmers rettigheter i musikkverk. Forlagene kan gjøre en rekke administrative oppgaver på vegne av sine rettighetshavere. Ofte registrerer de verk i, og mottar vederlag fra, TONO. Det er heller ikke uvanlig at et musikkforlag har opphavsrett i verk. Derfor kan de også være TONO-medlemmer, til tross for at de ikke er enkeltindivider.

– Forlagsmedlemmene er veldig viktige for TONO. De hjelper opphavere å skape store økonomiske verdier. Det er verdifullt for oss å ha en møteplass der vi kan både informere og lytte til hverandre, forteller Storo.

Mange av musikkforlagene er organisert i gruppeforeningen Musikkforleggerne. Les mer om musikkforlag på deres hjemmeside.