– Reseptfri antidepressiva

Isak Shorty er aktuell med sin seneste singel Blomst. En låt han beskriver som en reseptfri antidepressiva i den mørke vintertiden. I kveld og i morgen spiller han på Trondheim Calling.

 / 01/02/2019 /

Navn: Isak Kvamme
Alder:  18
Aktuell med:  Blomst
TONO-medlem siden: 2018

Alle foto: Victor Mauren.

Isak Shorty vant en opptreden på Trondheim Calling under Musikkprisen. Foto: Victor Mauren.

Hva er din musikalske bakgrunn?
Jeg begynte å virkelig interessere meg for musikk når jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg gjorde min første offentlige opptreden på UKM og derfra ble jeg kontaktet av Momentium som ville tilby meg en plass på Jugendfest. Jugendfest var helt sykt gøy! Jeg meldte meg på Musikkprisen 2018 og vant den, I juryen satt Tord Krogtoft, daglig leder for Øyafestivalen, noen uker etter musikkprisen fikk jeg tilbud om spillejobb der i 2018, som jeg selvfølgelig takket ja til!  En del av premien for musikkprisen var å få spille på Trondheim Calling, dette gleder jeg meg veldig til!!

Når begynte du å lage musikk?
Jeg har alltid elsket musikk, men selv begynte jeg ikke å jobbe seriøst med det før jeg var 16 år.

Hva het den første låten du noen gang skrev, og hva handler den om?
Den første låten jeg skrev het ”Mel”, haha, den lå bare på soundcloud og handlet om at jeg ikke gjorde noe dop, noe som jeg følte var viktig å ta opp for å ikke forsterke fordommene folk har om rappere og artister generelt?

Hvordan oppstår musikken din?
Jeg får en idé, gjerne av noe jeg leser eller hører selv. Så drar jeg gjerne til produsenten min, Dyrisk og diskuterer sounden, samtidig som han jobber med beaten. Enten så skriver jeg en god del on the spot, eller så tar jeg med beaten hjem og jobber med den der. Når jeg har en demo tar jeg det til studio, Ocean Sound Recordings hvor jeg jobber sammen med Dyrisk og Henning Svoren.

Fortell om din seneste utgivelse?
Jeg slapp Blomst i oktober, en liten reseptfri antidepressiva i de tunge vintertidene. En låt jeg selv liker veldig godt, den handler om å være litt usikker og redd for å ta det første steget. En låt jeg mener tar deg inn i en reise og maler et fint visuelt bilde for lytteren.

Hva jobber du med nå? Hva bringer 2019 for Isak Shorty?
Takk som spør! Jeg jobber nå med nye greier, et prosjekt jeg digger å jobbe med og som jeg føler gjør en liten forskjell i det norske hiphop-lydbildet. Så langt lyser 2019 nydelig fint, jeg håper jeg får spille mange konserter og at jeg gjør en god festivalsommer.

Hva betyr det å skulle spille på Trondheim Calling i 2019?
Jeg er veldig takknemlig for muligheten og gleder meg veldig! Det betyr mye for meg å bli sett på som en seriøs artist og få lov til å spille på en Musikk-konferanse der jeg vet at det er trangt om plassene. Jeg ble glad når jeg så at Linni også skulle spille der, jeg ser fram til å møte han igjen, han er en veldig fin fyr. Jeg er også veldig glad for at jeg har med meg bestekompisen min som hypeman/dj. Vi spilte også sammen på Jugendfest 2018.

Saken fortsetter under bildet.

Å vinne Musikkprisen er Isaks karrierehøydepunkt. Foto: Victor Mauren.

Hva er karrierehøydepunktet ditt så langt?
Det må nok være å vinne Musikkprisen, det var helt sykt.

Har du et instrument eller annet utstyr som er uunnværlig i skriveprosessen?
Jeg kan egentlig skrive uten noe hjelpemiddel, men jeg liker å ha ihvertfall et piano å gå etter, det spørs veldig på stilen til låten. Det beste er jo å gjøre det sånn som jeg pleier, idè, beat også tekst.

Hva gjør du når du ikke lager musikk?
Jeg går på skole, 3. Klasse medier og kommunikasjon i Ålesund. Så mye av tiden går til det, ellers er jeg mye med venner. Jeg liker å høre på musikk, nå for tiden går det mye i podkaseter.

Hva er ditt livs største musikkopplevelse?
Å se Cezinando avslutte Øyafestivalen 2018

Er det noe vi burde ha spurt deg om?
Hvem jeg drømmer om å gjøre et samarbeid med.

Og hva er svaret på det spørsmålet?
Lars Vaular

Foto: Victor Mauren.