Podkast

Sesongstart av Spillelista med Leo Ajkic

Podkasten Spillelista er tilbake med sin andre sesong. I ti uker fremover kan du høre kjente personer snakke om musikken som betyr noe for dem. Først ut er Leo Ajkic.

 / 13/04/2023 /

Onsdag 12. april markerte sesongstart for andre runde med TONOs podkast Spillelista. Hver onsdag de neste ti ukene møter programleder Guro von Germeten en ny person fra norsk offentlighet for å snakke om musikken som preger livene deres.

I gjestestolen i den første episoden sitter Leo Ajkic, kjent som programleder fra radio og TV, og for sin tilknytning til det musikalske kollektivet NMG/G-huset i Bergen.

Det er en episode i hip hopens tegn. Ajkic er et vandrende rap-leksikon, men til tross for denne fellesnevneren, representerer låtutvalget en stor geografisk og kulturell bredde.

Dette er Leo Ajkic’ Spilleliste:

Fra musikkskaperne til musikklytterne

Låtskriver og artist Guro von Germeten gjenopptar rollen som podkastvert. De 20 episodene som ble sluppet sommeren og høsten 2022 følges nå opp med to sesonger i 2023: ti episoder i vår og ti til høsten.

I første sesong møtte vi blant annet Ingeborg Heldal, Espen Nakstad, Christer Falck. Ingrid Vik Lysne, Fritz Aanes, Trine Lise Olsen og kulturminister Anette Trettebergstuen. Alle fortalte de om musikken som betyr mest for dem.

Hør alle tidligere episoder der du hører podkast.

Det er nettopp for å synliggjøre verdien musikkskaperne tilfører livene våre TONO lager Spillelista.

– Det er en kjepphest for TONO å minne om musikkens verdi, både økonomisk, kulturelt og emosjonelt. Komponistene og sangtekstforfatterne lager lydsporene til våre liv, og det er dette vi ønsker å gå inn i med denne podkasten: Hvordan lytterne tar imot, bruker og elsker den musikken komponistene og sangtekstforfatterne lager, sier kommunikasjonsdirektør i TONO, Willy Martinsen.