Skrivebordskonsertene

NRK og MIC Norsk musikkinformasjon produserer skrivebordskonserter, med støtte fra NOPA.

 / 09/02/2011 /

Skrivebordskonsertene er musikk til arbeid, bokstavelig talt. Midt i kontorlandskapets monotone stillhet rydder musikerne seg et lite rom, plugger inn og spiller på pulten, blant stiftemaskiner, binders og papirer som skulle vært makulert i fjor. Konsertene får en helt annen form enn vi er vant til. Det er unplugged, ja, men det er også hyperintimt, nærmest på fanget til kontoristen. Musikerne må tilpasse seg kontoret mens kontoret blir konsertarena og de som jobber der, de som eier kontoret, de blir betraktere, publikum på sin egen arbeidsplass. Gjennom året får du møte norske artister vi elsker, . Sjanger er uvesentlig. Det viktige er at du får besøk av artister som tør å gå utover sine vante rammer, som tilpasser seg de rammene de får, som kan formidle hvor som helst, også på et kontor. Kanskje der du jobber?

Skrivebordskonsertene er produsert av og Norsk musikkinformasjon, med støtte fra Norsk forening for komponister og tekstforfattere.

Første skrivebordskonsert presenterer , fra et kontor i Oslo Sentrum. Konserten går live på i programmet tirsdag 8.2 kl.15.30 (programstart kl.14.00). Konserten filmes og vises på NRK Nett TV. Kommende artister og kontorer annonseres fortløpende.