Slik ble låta til: Shallow River

Med «Shallow River» høyner Ida Jenshus forventningene til hva publikum kan forvente på hennes kommende fjerdealbum og konserter.

 / 11/07/2014 /

Med «Shallow River» høyner Ida Jenshus forventningene til hva publikum kan forvente på hennes kommende fjerdealbum og konserter. Den musikalske gavepakken til de virkelig musikkinteresserte denne sommeren består nemlig av tre sammenhengende deler; 1) Shallow River, 2) Storms og 3) Let It Go, og klokker inn på 14 minutter og 40 sekunder. Med andre ord, en sang som neppe står i fare for å bli slitt ut på kommersiell radio.

Tekst: Kai Lofthus

I den moderne musikkbransjen er hver dag en bra dag til å gi ut ny musikk. Derfor er det bare logisk at Universal Music ville dele Ida Jenshus’ nye musikk med omverdenen 30. juni, bare noen uker etter den ble ferdig. Sammen med produsent Kåre Christoffer Vestrheim, gitarist Alexander Pettersen (the South), trommeslager Pål Hausken (I Was A King) og bassist Tor Egil Kreken (Shining) tok det bare tre dager i løpet av mai å spille den inn. Men forarbeidet tok noe lenger tid. Låtskrivingen startet i kjølvannet av fjorårets turné, og fant sted i skrivekjelleren hennes i Trondheim og underveis på reisefot til Nashville, Los Angeles, Woodstock, New York og Frankrike. Teksten er skrevet av henne selv, mens melodien er komponert sammen med Vestrheim, Pettersen og Kevin Salem som også er medlåtskrivere.

– Egentlig var det fire forskjellige idéer som ble til den enheten av tre deler, forteller Jenshus.  – Den første idéen og skissa, opprinnelig en lang skisse med gjentagelse av ord oppå et riff ble til den første delen av låta («Shallow River»). Jeg hadde ganske tidlig en visjon om at jeg hadde lyst til å lage en tredelt låt. Jeg begynte også å jobbe med en fjerde del som jeg så for meg skulle være med, men den falt fra. Det var en del skisser og drypp av idéer som jeg etterhvert hektet sammen, og det magiske ved låta ligger i tilfeldigheten som skjedde underveis, at ikke mye var så planlagt.

(Saken forts. under bildet)
Ida Jenshus 2

Hun forteller at hun først og fremst ser seg selv som en liveartist, og at musikken hun skaper preges av det hun gjør og vil oppnå på scenen.
– Hvis jeg hadde begynt å tenke på hvem som skal like musikken, hvor den skal passe inn og så videre, blir det helt feil, utdyper hun.

Livepreget kommer også til syne gjennom hvordan hun, produsenten og de andre musikerne har jobbet med plata.
– Vi startet innspillingene uten så veldig mye plan eller øving. Vi gjorde ferdig ni låter på ni dager, og det meste ble spilt inn live. Så den forskingen jeg gjør på scenen fikk utspilt seg mer i studio denne gangen, sier hun.

Den tilhørende musikkvideoen er laget sammen med billedkunstner Ingunn Ystad og fotograf Marthe Amanda Vannebo, med filming i Trondheim, Lofoten, Los Angeles og Nashville.

 

Hør låta her:
Wimp: https://wimp.no/wweb/album/31787877
Spotify: https://play.spotify.com/album/4M1SzIT0OMiou73iYtyau3
Beat: http://beat.no/#releases/103614194