– Stort å vinne EDVARD-pris

I november 2018 ble Jonas Skaarud tildelt EDVARD-prisen i kategorien samtid. Komponisten setter stor pris på anerkjennelsen. – Det er mange forbilder på listen over tidligere vinnere. Skaarud fikk prisen for stykket (forthwith a change came over the waters) and the serenity became less brilliant but more profound. En konsert for akkordeon og sinfonietta, skrevet for […]

 / 07/02/2019 /

I november 2018 ble Jonas Skaarud tildelt EDVARD-prisen i kategorien samtid. Komponisten setter stor pris på anerkjennelsen. – Det er mange forbilder på listen over tidligere vinnere.

Skaarud fikk prisen for stykket (forthwith a change came over the waters) and the serenity became less brilliant but more profound. En konsert for akkordeon og sinfonietta, skrevet for akkordeonist Andreas Angell.

– Tittelen har jeg faktisk stjålet. Det er en setning fra Heart of Darkness av Joseph Conrad. Jeg synes setningen i seg selv var veldig fin, så jeg fjernet den fra sammenhengen, og brukte den som utgangspunkt for stykket, forteller han.

Hør en smakebit av stykket og se intervjuet med Jonas i videoen