TONO-avtale for SoundCloud Go+

Ny avtale med SoundCloud sikrer nordiske musikkrettigheter på flere digitale plattformer.

 / 25/03/2020 /

TONO har inngått ny lisensieringsavtale med SoundCloud. Avtalen er inngått gjennom Polaris Hub, et fellesforetak etablert av forvaltningsselskapene TONO (NO), Koda (DK) og Teosto (FI). Polaris Hub lisensierer disse tre nordiske selskapenes repertoar på digitale tjenester både lokalt og internasjonalt.

– Dette er enda en viktig milepæl for våre medlemmer, sier Inger Elise Mey. Foto: Caroline Roka

Avtalen er inngått i forbindelse med forrige ukes lansering av den nye abonnementstjenesten SoundCloud Go+ i Norge, Danmark og Finland.

– Med denne avtalen er vi enda et skritt nærmere å sikre at komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag som er medlem i TONO får betalt når musikken deres brukes, uansett plattform, over hele verden, sier Inger Elise Mey, Avdelingsdirektør for Online Media i TONO.

Abonnementstjenesten SoundCloud Go+ gir brukere tilgang til repertoar fra etablerte artister, plateselskap og musikkforlag, i tillegg til brukeropplastet musikk, DJ set og remikser, slik SoundCloud er kjent for de fleste.

Nordisk samarbeid

Polaris Hub er et samarbeid mellom de nordiske kollektive forvaltningsselskapene TONO (NO), Koda (DK) og Teosto (FI).

Polaris Hub representerer de tre selskapene i forhandlinger og avtaleinngåelser med internasjonale digitale musikkplattformer. Målet er å tilby det nordiske repertoaret til musikkbrukere verden over, og redusere kostnadene for tjenestene og selskapenes medlemmer.

– Det er en glede å kunne tilby det nordiske repertoaret på den nye tjenesten SoundCloud Go+. Dette er enda en viktig milepæl for våre medlemmer, sier Inger Elise Mey.

Om TONO:

TONO er et non-profit samvirkeforetak, stiftet i 1928, som eies og styres av sine medlemmer: Komponister, låtskrivere, tekstforfattere og musikkforlag.  TONO forvalter fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge og innkasserer vederlag for offentlig fremføring av dem. TONO representerer i dag nærmere 34 000 norske komponister, tekstforfattere og musikkforlag. Gjennom gjensidige representasjonsavtaler med tilsvarende selskaper i andre land forvalter TONO i praksis verdensrepertoaret i Norge.  Som non-profit foretak overføres TONOs resultat videre til rettighetshaverne i  fremførte verk. TONO legger dermed til rette for bruk av musikk i samfunnet, samtidig som TONOs medlemmer gis et grunnlag for å kunne skape stadig nye musikkverk. For mer info: www.tono.no

For mer informasjon:

Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, e-post: willy.martinsen@tono.no, mobil: 909 65 254.