DDE fremhevet

TONO-film om D.D.E.: – Sårt å sette punktum

Nesten 30 år med låter til fest, allsang og gråt. D.D.E. har vunnet publikums hjerter, på tross av kritikere. Bak mye av den udødelige musikken sto gitarist og låtskriver Frode Viken. Nå, ett år etter hans død, utgir bandet de to siste låtene han skrev. – Det er sårt å sette punktum, sier Eivind Berre i D.D.E.

Foto øverst: Line Berre
Tekst og video: Kristian Dugstad / TONO

D.D.E. tonesatt Norge i 27 år. Fra store festivaler til små bygdehus har Namsos-bandet spilt for alle som har villet høre på. De har kanskje aldri fått kritikerne helt på sin side, men har vunnet folkets hjerter, like fullt.

31. mars 2018, påskeaften, døde gitarist og låtskriver Frode Viken. Han har komponert bandets melodier, og skrevet mange av tekstene, helt siden oppstarten i 1992.

Før han døde skrev han to nye sanger til D.D.E.. De setter nå punktum for Vikens produksjon ved å spille inn og utgi låtene.

– Vi skal fortsette å spille Frodes låter så lenge D.D.E. eksisterer, men det er sårt å vite at dette er avslutningen på det han har laget, forteller Eivind Berre, bassist i D.D.E.

Første sang, La Det Gro, ble sluppet onsdag 17. april. Andre låt kommer i løpet av våren 2019.

TONO var med i da D.D.E. begynte studioarbeidet med låtene i slutten av februar. Se film nå.