Stikktittel

TONO lanserer podkasten «Spillelista»

TONO lanserer 24. juni podkasten «Spillelista». Her møter podkastvert Guro von Germeten interessante og profilerte mennesker fra ulike deler av samfunnslivet til samtaler om hvordan musikk har formet dem, og hvilken musikk de elsker.

 / 24/06/2022 /

Fredag 24. juni lanserer TONO sin nye podkast, Spillelista.

Det er behov for en podkast om musikkens betydning for lytterne, sett fra ståstedet til de som lager den, og som TONO er synonymt med. Vår podkastvert Guro von Germeten er TONO-medlem, låtskriver, artist og musikkforsker, og møter interessante mennesker til gode, dype og interessante samtaler om hva musikk betyr for dem. Lytterne kan glede seg til mange fine samtaler utover høsten, sier kommunikasjonsdirektør i TONO, Willy Martinsen.

Første episode av podkasten er tilgjengelig der du hører podkast. Sjekk den ut her på Spotify eller Apple Podcasts.

– Rørende og morsomme samtaler

Podkastvert Guro von Germeten er låtskriver, artist, musiker, sangpedagog og musikkforsker. Spillelista er Guro von Germetens første erfaring som podkastvert.  

– Jeg har lenge vært fascinert av hva slags musikk mennesker liker, elsker og hvordan de knytter seg til av musikk. Men også hvordan de bruker musikken i hverdagen, og bruker den til å bli den de er. Samtalene til nå har både vært rørende og morsomme. Jeg er beæret over hvor mye disse kjente og kjære personlighetene deler med Spillelista gjennom nettopp å dele sin musikk. Som låtskriver og artist selv er det og godt å bli minnet på musikkens kraft og hvor viktig den er mange menneskers liv, sier Guro von Germeten.

Se introduksjonsvideo for Spillelista. Saken fortsetter under videoen.

https://www.youtube.com/watch?v=_J-whswvtC4

Fra musikkskaperne til musikklytterne

«Spillelista» med Guro von Germeten etterfølger TONOs tidligere podkast «Lage Musikk», med Torgny Amdam. Og der «Lage Musikk» var 65 samtaler med de som lager musikken, handler Spillelista om de som hører på musikken til de komponistene og sangtekstforfatterne fra hele verden som TONO jobber for.

– Det er en kjepphest for TONO å minne om musikkens verdi, både økonomisk, kulturelt og emosjonelt. Komponistene og sangtekstforfatterne lager lydsporene til våre liv, og det er dette vi ønsker å gå inn i med denne podkasten: Hvordan lytterne tar imot, bruker og elsker den musikken komponistene og sangtekstforfatterne lager, sier Willy Martinsen.

Ukentlige episoder

Fra lanseringen i dag vil det komme to episoder i de påfølgende ukene før podkasten tar sommerferie. Fra 17. august slippes nye episoder hver onsdag utover høsten. Det er allerede gjort opptak med KK-redaktør Ingeborg Heldal, TV-personlighet Tore Petterson, visesanger, komiker og dramatiker Igor Dunderovic, sjeføkonom i NHO Øystein Dørum, skuespiller Sven Henriksen med flere. Også topp-politikere, kulturfolk, kunstnere og toppidrettsutøvere vil besøke podkasten utover høsten.

Spillelista er tilgjengelig over alt der du hører podkast. Foto: Per Heimly. Design: Los & Co.