TONO og NetCom enige om lisensieringen av NetComs nye Music Player

NetCom lanserte igår sin nye musikktjeneste til mobil ”Music Player”, – et musikkabonnement som gir brukeren mulighet til å laste ned millioner av sanger til mobilen ved betaling av en fast sum pr måned. Avtalen mellom NetCom og TONO innebærer at vi nå ser en av de første rene musikk- abonnementstjenester direkte til mobil her i Norge.

 / 06/03/2009 /

TONO har i mange år  hatt et godt samarbeid med NetCom om klarering av musikkrettighetene til bruk i ulike mobiltjenester. Mange av TONOs medlemmer kjenner igjen dette bl.a gjennom avregningene sine for ringetonesalget, en musikkbruk som har generert tildels store inntekter for låtskriverne gjennom de over 10 år som TONO har forvaltet dette området.

TONO og NetCom vil i de kommende måneder fortsette samarbeidet om lisensiering av musikk til mobilen, og vi er glad for å inngå slike avtaler om musikkbruk i nye tjenester som gir brukerne et svært godt alternativ til ulovlig nedlasting på nettet. Dette er viktig for våre medlemmer som hver dag prøver å leve av musikken sin – også i de nye mediene.