TONO på by:Larm 2020

Torsdag åpner dørene til et av Nordens viktigste bransjetreff. Få med deg TONOs aktiviteter på by:Larm 2020.

 / 25/02/2020 /

Torsdag 27. februar går by:Larm 2020 av stabelen. Bransjefestivalen for ny nordisk musikk er en viktig møteplass og arena for musikkbransje og artister.

Tar du turen? TONO er en av by:Larms samarbeidspartnere og vi håper du deltar på våre arrangementer eller hilser på oss i løpet av festivalen.

Under kan du lese mer om TONOs panel om filmkomponister under press, vår livepodkast og minikonsert med Signe Marie Rustad og TONO Lounge.

TONO Lounge

Under by:Larm 2020 er TONO vertskap for TONO Lounge i foajeen på Dansens Hus.

Alle by:Larm-delegater er hjertelige velkommen til å benytte seg av området. Du kan stikke innom enten du vil slå av en prat, arrangere et møte, ta en pause eller ta med deg et handlenett og ørepropper.

Fredag 28. arrangerer vi vår live-podkast og minikonsert med Signe Marie Rustad i loungen. Det vil også foregå andre arrangementer her torsdag og fredag.

Torsdag 27.02

Fredag 28.02

Live-podkast og minikonsert med Signe Marie Rustad

Torgny Amdam møter låtskriver og americana-artist Signe Marie Rustad i denne live-innspillingen av TONOs podkast Lage Musikk.

Arrangementet går av stabelen fredag 28. februar i TONO Lounge i Dansens Hus. Det blir lett servering fra 15:30. Podkasten begynner 16:00.

Norsk-amerikanske Rustad er en av artistene som står i front i den moderne bølgen av norsk americana. I november 2019 slapp hun sitt tredje album When Words Flew Freely til strålende kritikker. Flere anmeldere beskrev det sågar som et av musikkårets høydepunkter.

Podkasten avsluttes med en minikonsert med Signe Marie Rustad.

Filmkomponister under press

Filmkomponister påtvinges i økende grad «buy out»-avtaler når de lager musikk til de store amerikanske filmstrømmetjenestenes egne produksjoner. Dette innebærer både et brudd med ordinære opphavsrettslige regler, og betyr i praksis et dramatisk fall i inntekter for musikkskaperne.

Dette by:Larm-panelet finner sted Fredag 28/02 i Matsal i Mathallen fra 11:00-11:45 og presenteres av TONO.

Nå arbeider TONO og den internasjonale paraplyorganisasjon CISAC med å finne ut av hvordan man kan svare på denne trusselen. Men hvordan påvirkes norske komponister av dette? Og hva kan gjøres? TONO samler et panel av industrieksperter for å finne mulige løsninger på problemet.

Panelet modereres av Kerstin Mangert (daglig leder, Arctic Rights) og består av: