TONO på Sami Music Week 2023

Konserter, låtskrivercamp og feiring av den samiske nasjonaldagen. Dette er noen av det som skjer på Sami Music Week 2023.

 / 03/02/2023 /

Sami Music Week er en musikkbransjefestival som arrangeres årlig i Alta. Festivalen har fokus på samisk musikkultur, profesjonalisering og brobygging mellom musikkbransjen i nord og sør.

I løpet av de siste drøyt ti årene har festivalen etablert seg som en viktig møteplass, og TONO har vært med som samarbeidspartner siden 2020.

Konserter og nasjonaldagsmarkering

Startskuddet for festivalen går mandag 6. februar. En dag som har stor betydning, helt uavhengig av Sami Music Week – Nemlig Samenes nasjonaldag. Dette går ikke upåaktet hen, og festivalen er ansvarlig for det kulturelle programmet under feiringen.

Under den høytidelige markeringen ved UiT Norges arktiske universitet, Campus Alta, kan publikum blant annet oppleve den klassiske utøvende musikeren Hege Andersson tolke joik på klarinett.

Resten av uka kan publikum og musikkbransje oppleve en rekke konserter i regi av SMW. Stjerneskuddet Katarina Barruk og legendene i Rolffa, for å nevne noe.

Les også: «Komponistpris til partyjoiker» (Om Rolf Amundsen, frontfigur i Rolffa)

Les også: «Nord- og umesamisk møtes i ny låt fra Katarina Barruk»

Låtskrivercamp og faglig formidling

Låtskrivercampen Arctic Song Lab ble arrangert første gang i 2018, og har blitt en fast del av Sami Music Weeks program. Låtskrivere og produsenter fra Sapmi, Norge og utlandet samles på Thon Hotel Alta fredag 10. februar.

Lørdag 11. februar arrangeres åpen lyttesession der resultatet av det intensive døgnet vises fram.

Denne dagen inviteres også både campdeltakere og andre interessertet til et fagseminar med informasjon fra blant annet NOPA, FONO og TONO.

Dette er tredje gang Glenn Nilsen fra TONOs medlemsservice er til stede under festivalen. Han kommer til å gi en innføring i hvordan TONO sørger for at du kan tjene penger på opphavsretten, og hvordan man får mest mulig ut av medlemskapet.

Ikke nøl med å ta kontakt dersom du er på festivalen, og ser Glenn.