TONO-pris til Øyafestivalen

Øyafestivalen får TONO-pris for eksepsjonell formidling!

 / 13/08/2011 /

Øyafestivalen får prisen for eksepsjonell formidling av skjellsettende musikkopplevelser og for å vise åpenhet og nysgjerrighet i forhold til ulike musikalske uttrykk uten å kompromisse på profesjonell kvalitet og oppriktig kjærlighet til musikken. Ingrid Kindem fra juryen overrakte prisen under Øyafestivalen lørdag 13. august.

– Det er alltid veldig å fint å få denne typen anerkjennelse fra andre bransjeaktører. Vi tar det som et klapp på skuderen og som inspirasjon for å jobbe videre fremover, sier Øyafestivalens pressetalsmann Jonas Prangerød til . Prisen består av et diplom av Rune Mortensen og kr 50 000. Øyafestivalen vil donere prispengene til Flyktningehjelpen og deres arbeid på Afrikas horn.

Juryens begrunnelse

Det både lages og fremføres mye fin musikk i Norge. For at publikum skal få sin velfortjente gåsehud og for at musikken skal få den plassen den fortjener i offentligheten, er komponister og utøvere avhengige av at musikken bæres frem av konsertarrangører, produsenter og institusjoner som gir musikken en verdig ramme. I år deler TONO for første gang ut en pris til en eksepsjonell formidler. På vegne av Norges opphavsmenn og -kvinner vil vi takke for engasjementet og gi prisen for årets eksepsjonelle formidler til Øyafestivalen. Prisen går ikke til én person, men til en horde ildsjeler som for over ti år siden ønsket å lage et arrangement i Oslo som kunne gi publikum skjellsettende musikkopplevelser. Resultatet var en festival som i løpet av kort tid utviklet seg til å bli en av Norges viktigste musikkfestivaler. En festival som kjennetegnes av åpenhet og nysgjerrighet i forhold til ulike musikalske uttrykk uten å kompromisse på profesjonell kvalitet og oppriktig kjærlighet til musikken. En festival som viser samfunnsengasjement og miljøbevissthet, og som er et trygt sted for publikum å oppleve både sine favorittartister og musikk man ikke visste at man likte. Festivalens omdømme gir fortjent oppmerksomhet fra utlandet. Det gir norske artister anledning til å stå på en scene i Norge og bli oppdaget av et internasjonalt marked. TONOs jury vil også berømme det langsiktige arbeidet som gjøres gjennom hele året, samt opprettelsen av en egen festival for barna – Miniøya.

Juryen

Årets jury har bestått av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Tore Hansen, Dag Krogsvold, Ingrid Kindem, Lars Petter Hagen og Synne Skouen (juryleder).

Pressehenvendelser

Ingrid Kindem (jurymedlem)Mobil: 99 53 16 30Epost: ingrid at kindem.no Jan Richard KjelstrupKommunikasjonssjef TONOMobil: 99 24 86 87Epost: jrk at tono.no Jonas PrangerødPressesjef ØyafestivalenMobil: 93 05 84 40Epost: jonas at oyafestivalen.com