TONO-prisen til Ellen Andrea Wang

TONO-prisen i kategorien «Årets utfordrer» går til en, i følge juryen, «eksepsjonell formidler og en utfordrer innen musikklivet». Prisvinner er bassist, sanger og komponist Ellen Andrea Wang.

 / 17/08/2013 /

– Det er helt fantastisk og en stor ære å motta TONO-prisen. Sangen «Call me» er skrevet ut av frustrasjon med et lite rop om å bli lagt merke til. Og med denne prisen blir jeg jo nettopp det. Dette er utrolig motiverende og inspirerende, og jeg ser på det som en stor tillitserklæring, sier Ellen Andrea Wang. TONO-prisen består av 50 000 kroner og et diplom utformet av Rune Mortensen.  

Ellen Andrea Wang er ung, har likevel rukket å bli lagt merke til. Hun ble i fjor kåret til månedens musiker av et prestisjetungt japansk musikkmagasin og hun og bandet Pixel har nylig fått platekontrakt med et amerikanske plateselskap. Wang er med i en rekke ulike konstellasjoner og prosjekter, skal også i august delta i NRK-produksjonen Jazzlab sammen med blant andre Stian Carstensen, Gard Nilsen og Ola Kvernberg.

Juryleder Ingrid Kindem (NOPA – Norsk forening for komponister og tekstforfattere)

Kari Bremnes (NOPA – Norsk forening for komponister og tekstforfattere)

Arvid Wam Solvang (NOPA – Norsk forening for komponister og tekstforfattere)

Nils Henrik Asheim (NKF – Norsk Komponistforening)

Lars Petter Hagen (NKF – Norsk Komponistforening)

Jan Stefan Bengtsson (NMFF – Norsk Musikkforleggerforening)

 

Ingrid Kindem, Edvard-juryens leder, mob. 995 31 630, e-post: Ellen Andrea Wang, prisvinner, mob. 988 22 252, e-post: jazzbassellen@yahoo.no Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, mob. 909 65 254, e-post: willy.martinsen@tono.no

Besøk også