TONOs Edvard-pris til Susanne Sundfør

Susanne Sundfør mottok TONOs Edvard-pris under Oslo jazzfestival torsdag 18. august. Sundfør fikk prisen for albumet The Brothel i klassen for populærmusikk.

 / 18/08/2011 /

Hypermoderne alvor

− Susanne Sundfør er fremdeles en ung artist, men hun har laget et album som er så tungt og delikat som bare en svært moden og erfaren artist i beste fall kan begå, sa prisutdeler Maja S. K. Ratkje på Sentrum Scene. Her er både det mørke, oppfarende og det såre, lyse til stede. Komposisjonene er både dramatiske og vakre, de skaper et slags hypermoderne alvor.

Glad og ydmyk prisvinner

– Jeg er utrolig glad og ydmyk over å få Edvard-prisen. Det gir inspirasjon til å fortsette, sier prisvinner Susanne Sundfør i en kommentar. Sundfør fikk prisen etter fremføringen av bestillingsverket «A Night at Salle Pleyel». Konserten var et samarbeid mellom Oslo Jazzfestival og Ladyfest.

TONOs Edvard-pris består av Bruno Oldanis unike trofé, diplom og kr 50.000.

Juryens begrunnelse

The Brothel

Årets jury har bestått av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Tore Hansen, Dag Krogsvold, Ingrid Kindem, Lars Petter Hagen og Synne Skouen (juryleder).

Edvard-prisen

Edvard-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO tildeler opphavsmenn og -kvinner for fremragende musikkverk. Prisen gis til opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet.

Med prisen ønsker TONO å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere og øke folks forståelse og kjennskap til nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år. Det legges også vekt på opphavsmannens øvrige produksjon.

TONO er komponistenes, tekstforfatternes og musikkforleggernes organisasjon.

Mediehenvendelser

Charlotte Öqvist (mediekontakt for Susanne Sundfør)EMI Musicmobil: 40 24 66 28

Maja Solveig Kjelstrup Ratkjejurymedlem Edvard-prisenmobil: 97 98 58 58

Jan Richard Kjelstrupkommunikasjonssjef TONOmobil: 99 24 86 87