TONOs komponistpris til Helge Iberg

– Jeg var helt uforberedt på dette, men det er veldig hyggelig. Det er hyggelig å bli lagt merke til, sier Helge Iberg. Han ble overrakt prisen tidligere denne uken i sin skrivestue, som du vil se i innslaget i denne artikkelen. Det er Kringkastingsorkesteret og et knippe av landets fremste solister som fremfører musikken […]

 / 01/05/2020 /

– Jeg var helt uforberedt på dette, men det er veldig hyggelig. Det er hyggelig å bli lagt merke til, sier Helge Iberg. Han ble overrakt prisen tidligere denne uken i sin skrivestue, som du vil se i innslaget i denne artikkelen.

Det er Kringkastingsorkesteret og et knippe av landets fremste solister som fremfører musikken i den innspilte versjonen Iberg vant Spellemannprisen for. Verket er inspirert av Gustav Mahlers «Das Lied von der Erde», forteller komponisten.

– Mahler var i krise etter å ha mistet en datter og dernest troen på Gud. På jakt etter trøst vendte han seg til taoismens dikt, der naturens skjønnhet og evige vekslinger er hovedmotiver. Mitt verk er inspirert av dette, og er et verk som rommer både melankoli og glede, forteller Iberg, som våren 2020 arbeider med å forberede en kammeropera, en bearbeidelse av et stykke av dramatikeren Fredrik Brattberg.


Helge Iberg vant kategorien i konkurranse med Cecilie Ore for «Come to the edge», Eirik Hegdal for «Musikal Balloon» og Maja S. K. Ratkje for «Sult».


TONO gratulerer!