Video: Julemusikk 24 timer i døgnet

I desember kan ihuga juleentusiaster boltre seg i radiokanaler som sender julemusikk 24 timer i døgnet. Kanskje er musikken litt ekstra viktig på vei inn i årets høytid. – Vi trenger litt lys i mørketid.

 / 17/12/2020 /

Musikk er for mange selve kjernen i julestemningen. År etter år hører vi de sammen låtene uten å gå lei, og år etter år fylles radioapparater av nostalgi og tradisjon. Faktisk har en ihuga juleentusiast en hel håndfull kanaler å velge mellom, som serverer julemusikk 24 timer i døgnet.

Én av dem er radiokjeden Lokalradioene i Innlandets Jul i Innlandet.

Kim Rysstads versjon av Dumdum Boys-låta Stjernesludd går i høyrotasjon på Jul i Innlandet. Foto: Kristian Dugstad / TONO

– Hvert år starter våre nasjonale konkurrenter sine julekanaler. Vi ville ha et reelt lokalt alternativ, med fokus på lokale artister og musikk, sier Bjørn-Martin Brandett, daglig leder i Lokalradioene i Innlandet.

– Litt lys i mørketid

Denne desembermorgenen er artist og låtskriver Kim Rysstad gjest i Lokalradioene i Innlandets studio på Hamar. I 2017 ga han ut juleplata Snøen laver ned med London Philharmonic Orchestra.

For tiden går hans versjon av Dumdum boys-låta Stjernesludd i høyrotasjon på blant annet Jul i Innlandet.

– Jeg som er så glad i julemusikk synes det er flott at det blir sendt så mye. Det viser at folk vil ha det. Hadde det ikke vært marked for slike kanaler, hadde de heller ikke eksistert, sier Rysstad.

Brandett tror jakten på julestemningen er ekstra viktig akkurat i år.

– Folk har vel aldri satt opp juletreet så tidlig som i år. Vi trenger litt lys i mørketid.

Se videoen her: