Podkast

Vil du delta i neste års MGP?

18 låter og 60 låtskrivere har deltatt i årets MGP. På lørdag kåres vinneren. I Musikkskaperne forteller vi deg hvordan du kan delta i neste års MGP!

 / 02/02/2024 /
Stig Karlsen er musikksjef i MGP. Foto: NRK

På lørdag arrangeres finalen i Melodi Grand Prix 2024. Blant ni bidrag skal en låt stemmes fram og representere Norge i verdens største musikkshow – Eurovision.

Selv om det er lett å la seg blende av spektakulære sceneshow, pyroteknikk og lynraske klesskift, er MGP og Eurovision først og fremst en sangkonkurranse der låtskriverne konkurrer.

Til sammen har 18 sanger deltatt gjennom 2024s tre delfinaler. Disse låtene er skrevet av til sammen 60 mennesker, hvorav 51 er TONO-medlemmer.

De ni finalebidragene som skal fremføres for et fullsatt Trondheim Spektrum på lørdag er komponert og forfattet av 34 musikkskapere. Blant disse er det 31 TONO-medlemmer.

Stig Karlsen, musikkansvarlig for Melodi Grand Prix, er gjest i denne episoden. Han forteller hvordan han og redaksjonen velger låtene som blir MGP-bidrag, og hvordan du kan bli én av dem.

Vi spør også hvordan andre land velger sine bidrag, hvordan fremtiden for konkurransen ser ut, og hva med når MGP bli politisert?

Musikkskaperne hører du over alt der du hører podkast.