Åpent by:Larm-seminar: Nye muligheter for din musikk

TONO og foreningene NOPA, Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne arrangerer et heldagsseminar dagen før by:Larm som er gratis og åpent for alle. Her byr vi på et bredt program vi håper vil begeistre og inspirere deg som lager musikk – og ikke minst: At du skal lære noe du ikke visste fra før.

 / 21/02/2019 /

TONO og foreningene NOPA, Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne arrangerer et heldagsseminar dagen før by:Larm som er gratis og åpent for alle. Her byr vi på et bredt program vi håper vil begeistre og inspirere deg som lager musikk – og ikke minst: At du skal lære noe du ikke visste fra før.

Seminaret heter også i år «Nye muligheter for din musikk». Det hele vil foregå på Dansens Hus på Vulkanområdet i Oslo onsdag 27. februar fra kl. 9.30 til 15, etterfulgt av en hurtigmøteseanse der du kan stille spørsmål til en rekke sentrale organisasjoner i norsk musikkliv.

OBS! Du må melde deg på seminaret for å få adgang. Dette gjør du ved å klikke her.

Her er dagens program:

09:30 – 10.00                     Åpning og registrering
10.00 – 10.30                     Ida Maria om musikk i dataspill
Spillindustrien omsatte i 2018 for rundt regnet 140 milliarder dollar, eller godt over en billion i norske kroner. Det gjør spillindustrien større enn musikk- og filmindustrien til sammen. Ida Maria Sivertsen var den første norske artist/låtskriver som fikk en låt plassert i spillet «Rock Band».

10.30 – 11.00                     Panel: Synk i spill
Hva kan man gjøre for å få musikk med i spill? Og hvordan jobber man som komponist mot dette nisjefeltet? Samtale mellom komponist Knut A. Haugen, Audio Director Arild Iversen fra Funcom og Ida Maria. Ledet av Goran Obad fra Ohlogy.

11.00 – 11.25                     Hvordan nå frem i strømmetjenestene?
Hver dag kommer det omtrent 20 000 nye utgivelser på Spotify. For å skille seg ut i mengden kreves en god markedsføringsplan. Få kan dette bedre enn Christoffer Haaland fra distributøren The Orchard, og han vil vise hvordan tjenester som Spotify har endret seg gjennom det siste året, og hvordan du bør tilpasse markedsføringen din etter dette.

11.30 – 12.00                     Metafields
Strømmetjenestene er designet for innspilt musikk, men hva med all musikken som har en visuell eller tredimensjonal komponent? Ross Karre, direktør for Metafields og Digitice, forteller om muligheter og utfordringer i arbeidet med å synliggjøre ny musikk.

12.00 – 12.30                     Lunsj

(Teksten fortsetter under bildet)

Sigrid Raabe og hennes medkomponist Martin Sjølie vil bli intervjuet om hvordan de skriver musikken.

 

12.35 – 12.55                     Kompoddistene: Virtuelt åpent kontorlandskap blir podkast
Komponistene Therese Birkelund Ulvo og Bente Leiknes Thorsen driver podkasten Kompoddistene, hvor de snakker om hverdagen som komponister, arbeidsmetoder, sitt engasjement for kulturpolitikk og feminisme m.m. De vil fortelle om hvorfor de lager podkast om musikkskaping, og dele gode tips til andre som vil bidra til synlighet omkring det å lage musikk i Norge.

12.55 – 13.15                     Slaget om internett
EU har siden 2016 arbeidet med et nytt opphavsrettsdirektiv. Går det som vi håper tettes verdigapet, og musikkindustrien får sin rettmessige andel av inntekter fra sosiale medier og andre brukergenererte plattformer. Inger Elise Mey, avdelingsdirektør for Online Media i TONO, jobber tett på prosessene i EU, og vil gi en oppdatering på status og hva som skjer fremover.

13.15 – 13.45                     Mestermøte: Sigrid Raabe og Martin Sjølie
Artist og låtskriver Sigrid Solbakk Raabe har hatt solid gjennomslag til et internasjonalt publikum de siste årene. Musikken skriver hun sammen med Martin Sjølie, og under posten “Mestermøtet” kommer de begge for å bli intervjuet om hvordan de jobber sammen.

13.45 – 14.00                     Pause, kaffestrekk, nettverking
14.00 – 15.15                     Speed meetings

Etter seminarprogrammet legger vi opp til hurtigmøter, der man kan treffe diverse representanter for virksomheter som vil være nyttige for opphavere, artister og musikere. Få personlig veiledning fra Apple Music eller Music Norway – eller snakk med en jurist om rettighetene dine som opphaver.

Konferansier: Guro von Germeten

 

Har du spørsmål du gjerne vil stille en streamingtjeneste? Still dem til Thor Martin Bærug fra Apple Music på speed meeting-delen av seminaret.

 

Speed meetings

Du kan møte:

Advokat Hans Marius Graasvold
Graasvold har spesialisert seg på opphavsrett og har rådgitt opphavere og artister i mer enn 20 år. Blant annet har han lang erfaring i å bistå medlemmer av NOPA og NKF i ulike opphavsrettlige spørsmål.

Thor Martin Bærug, Artist and Label Relations Manager, Apple Music
Bærug har ansvaret for Apples samarbeid med artister og plateselskaper i Norden.

NOPA
Tine Tangestuen er daglig leder i NOPA, Norsk forening for komponister og tekstforfattere.

Norsk Komponistforening
Jon Olav Kringeland er organisasjonskonsulent i Norsk Komponistforening.

Musikkforleggerne
Mia Hallesby fra Musikkforleggerne og musikkforlaget GILT.

TONO
TONOs medlemsservice besvarer dine TONO- og rettighetsrelaterte spørsmål.

Ida Maria Sivertsen
Ida Maria Sivertsen er komponist, musiker og artist, og har lykkes med å få plassert musikk i spill.

Kompoddistene
Møt en av de to kompoddistene – Bente Leiknes Thorsen.

Ross Karre
Slagverker, videograf, direktør for Metafields og Digitice, og kunstnerisk leder for det New York-baserte ICE Ensemble.

GILT
Musikkforlaget Gilt ved Wendi Kazonza.

Music Norway
Rådgiver for Music Norways tilskuddsordninger Pål Dimmen, prosjektleder for Tyskland Jonas Vebner og prosjektleder for Storbritannia Henrik Kristensen.

Musikkfondene
Økonomiansvarlig Vemund Bergland og daglig leder Therese Rørvik.